Вечни класики и хитови филми, отличени от Академията, в пет поредни седмици всяка вечер от 21.00 ч. по KINO NOVA

Вдъхновен от наближаващата церемония по връчването на най-значимите филмови награди, KINO NOVA и тази година ще срещне запалените фенове с хитови заглавия, отличени от Филмовата академия на САЩ. В продължение на 5 поредни седмици в "Треска за Оскари" киноманите ще имат възможността да се насладят на селекция от качествени филми – вечни класики, спечелили симпатиите на зрителите, и премиерни заглавия. Разнообразието от жанрове, изключителната актьорска игра и въздействащите сюжети ще задоволят всички вкусове и ще се погрижат за доброто настроение на зрителите пред екрана – от 23 януари всяка вечер от 21.00 ч. по KINO NOVA.

Още снимки вижте в галерията ТУК

Новото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на филмовия канал, ще излъчи в хронологичен ред най-доброто от историята на наградите "Оскар" в три последователни десетилетия. Първата и втората седмица класически заглавия от 90-те години ще завладеят ефира на KINO NOVA, а началото ще сложи кино шедьовърът "Мълчанието на агнетата". Той е последният от едва три филма в цялата история на наградите "Оскар", носител на основните пет награди, известни като "Големите 5": Най-добър филм, Най-добър режисьор, Най-добра главна мъжка роля, Най-добра главна женска роля и Най-добър сценарий. 

Друга абсолютна класика, която ще зарадва феновете на 28 януари, е спечелилият 3 награди от Академията хит "Джурасик парк". Втората седмица от "Треска за Оскари" ще продължи с още незабравими филми, сред които са "Безсъници в Сиатъл" на 30 януари и "Филаделфия" на 31 януари. Спечелилият приза за Най-добра кинематография през 1995 година "Легенди за страстта" пък ще припомни епичната история за тримата братя и техния баща на 1 февруари.

Третата седмица на "Треска за Оскари" ще пренесе зрителите от  най-доброто от края на 90-те към новия век. На 7 февруари зрителите ще видят носителя на "Оскар" за Най-добър актьор и Най-добра актриса "Колкото – толкова", а последният филм на прага на следващото десетилетие е  "Животът е прекрасен", отличен с три награди "Оскар" за Главна мъжка роля, Най-добър чуждестранен филм и Най-добра филмова музика. На 9 февруари новата страница в историята на филмовото изкуство ще разгърне "Талантливият мистър Рипли", следван от още няколко запомнящи се заглавия – "Шоколад" на 10 февруари, "Гладиатор" на 11 февруари и "Герой" на 12 февруари. 

Сред заглавията, които ще привлекат феновете пред екрана в четвъртата седмица на вълнуващата кино серия "Треска за Оскари", са "Спайдърмен" на 13 февруари, "Отблизо" на 15 февруари, "Трансформърс" на 18 февруари и "Гадни копилета" на 19 февруари. 

Последната пета седмица на кампанията ще бъде белязана с някои от най-атрактивните филмови заглавия от последните години и три звездни премиери. "Джанго без окови" на 22 февруари, с "Оскар" за Най-добра поддържаща мъжка роля и Най-добър оригинален сценарий, номинираният в 10 категории "Американска схема" на 23 февруари и "Капитан Филипс" на 24 февруари с 6 номинации от Академията също са сред култовите филми, които ще бъдат част от кампанията на KINO NOVA. 

Повече новини за хитовите заглавия можете да откриете в уебсайта на NOVA, a най-запалените киномани ще имат възможността да печелят и награди всяка седмица във Facebook страницата на KINO NOVA

Не пропускайте да се насладите на "Треска за Оскари" и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 23 януари от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA.