"Мълчанието на агнетата" открива кампанията тази вечер от 21.00 ч. по KINO NOVA

Новото издание на кампанията "Треска за Оскари" 2017, превърнала се в емблема на филмовия канал KINO NOVA, ще излъчи в хронологичен ред най-доброто от историята на наградите "Оскар" в три последователни десетилетия. Първата и втората седмица класически заглавия от 90-те години ще завладеят ефира, а началото тази вечер от 21.00 ч. ще сложи кино шедьовърът "Мълчанието на агнетата". Филмът, спечелил пет награди на Филмовата академия на САЩ, представя един от най-великите злодеи в кино историята.

За само 15 минути в ролята на брилянтния психопат и канибал д-р Ханибал Лектър, Хопкинс получава "Оскар" за Най-добра главна мъжка роля. И до днес героят му на садистичен убиец остава неговото най-запомнящо се превъплъщение. 

Холивуд винаги е бил привлечен от живота на мафиотите, но "Бъгси" ще разкаже историята на пленен от Холивуд мафиот във вторник, 24 януари, от 21.00 ч.

Заслужил почетно място в поредицата "Треска за Оскари", "Бъгси" влиза в списъка с отличени филми с 10 номинации, сред които за Най-добра главна мъжка роля за Уорън Бейти, Най-добра поддържаща мъжка роля за Бен Кингсли и Харви Кайтел и Най-добър режисьор за Бари Левинсън.

"Телма и Луиз" пък ще разкаже историята на две приятелки, които са въвлечени в серия опасни ситуации. Нещастната домакиня Телма (Джина Дейвис) и дръзката сервитьорка Луиз (Сюзън Сарандън) оставят живота си, за да отидат на риболов в планината за уикенда. В какво ще се забъркат двете приятелки, зрителите ще видят в четвъртък, 26 януари, от 21.00 ч. по KINO NOVA.

По темата

В първата седмица на "Треска за Оскари" киноманите ще видят още заглавията "Робин Худ: Принцът на разбойниците" на 25 януари, "Доблестни мъже" на 27 януари, "Джурасик парк" на 28 януари и "Катерачът" на 29 януари. 

Не пропускайте старта на "Треска за Оскари" и звездните филмови ленти, които ще бъдат излъчвани в продължение пет седмици – всяка вечер от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA. 

Повече информация за филмите можете да откриете в сайта на KINO NOVA. Следете и Facebook страницата на KINO NOVA, където от днес започва играта за най-запалените фенове на киното.