"На кафе" със Зорница София за "Воевода"

"Интересен е истинският живот на хората, а филмът "Воевода" разказва истинската история на една жена, която е впечатляваща", обясни в "На кафе" Зорница София. Освен че е режисьор и продуцент на българската историческа драма, тя изпълнява и главната роля на Румена Воевода.

Сюжетът на лентата е вдъхновен от класика Николай Хайтов и разкрива истинската история на Румена – майка, принудена да остави дете и дом и да оцелява в суровия мъжки свят на 19 век. Тя предвожда чета и налага свое правосъдие в завладяната от Османската империя България.

Повече от седем години отнема на Зорница София да реализира идеята си за филм на хайдушка тематика. "Направих филма не с очаквания, а със страст и желание самата аз да гледам такъв филм", разказа още тя. 

По темата

"Голям риск поех с това да направя исторически филм след близо 30 години пауза за лентите от тази епоха. Същевременно си давах сметка, че филмът ще е сравняван с образци като "Време разделно" и "Козият рог", което е много тежко състезание", отбеляза Зорница София. Целия разговор гледайте във видеото от "На кафе" по NOVA. 

"Воевода" вече е в кината, разпространява се от "Лента" и е част от поредица качествени български кино продукции, които достигат до зрителите с подкрепата на Нова Броудкастинг Груп. Историческата драма бележи боксофис рекорди и най-силния премиерен уикенд за българско заглавие от 2011 г. насам.