Как да се справим с този проблем – гледайте в най-новия епизод на Mamma Mia

Много често децата "попиват като гъби" думите, които чуват от родителите си, възрастните и своите другарчета. И докато учат, често усвояват както добрите, така и лошите части на речта. 

Как да реагират родителите, когато чуят своите деца да използват неприлични думи в речника си, научаваме в последния епизод на Mamma Mia – един от най-актуалните канали във Vbox7.com днес.

В най-новото видео на Mamma Mia Ася Демирева споделя опита със своите деца и дава полезни съвети за прилагане на успешни стратегии, които сама е изпробвала, за да научи малчуганите си да не използват "лоши" думи. Модерната майка съветва да не се реагира поучително, а да се започне с добрия личен пример, който детето да вижда пред себе си ежедневно. 

По темата

Друг добър ход е интелигентно да се отработва ситуацията с чутата неприлична думичка и да се разговаря с детето, за да разбере какво може и какво не е възпитано да говори в даден момент. Сред останалите методи е да бъде вплетена въпросната дума в някакъв вид игра и, разбира се, най-важното – да се подходи с хумор. По този начин децата много по-лесно биха научили поуката от случилото се. 

Тези и други хитри подходи и тактики вижте във видеото, част от Mamma Mia във Vbox7.com, както и в страницата на Mamma Mia във Facebook.  

Mamma Mia – всяка сряда във Vbox7.com