След Благоевград и София постановката ще превземе сцените в Пловдив, Варна и Русе

Номинираният за пет награди “Тони“ мюзикъл “Рок завинаги” (Rock of Ages) ще завладее сърцата на публиката в големите български градове. Постановката е дело на Клуб “Бродуей“ към Американския университет в България, чиято  трупа е първата в Югоизточна Европа, представяща произведението на сцена. Това е  10-и юбилеен проект на младите артисти, които ще върнат зрителите назад във времето на големите банди с голямо его, свирещи големи сола и мятайки големите си поддържани коси. 

Мюзикълът “Рок завинаги“ ни отвежда към края на 80-те години в Холивуд, където партито е в разгара си денонощно. Ликра, дантели и алкохол се “разливат” свободно в един от последните легендарни клубове на Сънсет Стрип, “Бърбън руум”. Място, където похотливата рок звезда Стейси Джакс започва своята кариера и превръща в реалност фантазиите на купища свои фенки. Сред бушуващата лудост барманът Дрю, мечтаещ да се превърне в рок звезда, иска най-накрая да получи шанс да се качи на сцената. Междувременно съдбата го среща с Шери, момиче от малък град в Канзас, която е готова на всичко, за да осъществи мечтите си. Тази рокендрол приказка обаче е на път да приключи, когато немски предприемачи нахлуват в града с плановете си да превърнат Стрип-а в поредния търговски център. Следват още много обрати, комични и трагични моменти, придружени от любимите ни песни на Styx, Journey, Bon Jovi, Whitesnake, Twisted Sister и др. 

остановката вече беше представена с голям успех в Благоевград и София. Предстоят представления в Града на тепетата, Варна и Русе. Пловдивчани ще могат да се насладят на спектакъла на 28 март от 19.00 ч. в Дом на културата “Борис Христов“, а билети могат да бъдат закупени от Билетен център – Пловдив. Третата спирка на турнето ще бъде във Варна на 30 март от 19.00 ч. в Драматичен театър “Стоян Бъчваров“. Турнето ще завърши в Русе на 1 април, а мюзикълът ще се играе на сцената на Доходно здание отново от 19.00 ч.  Билети за всички представление могат да бъдат закупени и на www.boxoffice.bg

Клубът “Бродуей” (Broadway Performance Club) към Американския университет в България е създаден през 2007 г. от група студенти, запалени по жанра мюзикъл. От тогава насам всяка година бива поставено ново представление в АУБ. Работата по него започва близо година по-рано. Активният репетиционен процес стартира в началото на учебната година, а до самата премиера през ранната пролет трупата репетира повече от 18 часа на седмица. Тази година в мюзикъла участват близо 50 студенти от 9 различни страни с малко или много опит на сцена, обединени от желанието да бъдат част от нещо специално. “Мюзикълът винаги успява да ме разведри и ме кара да забравя проблемите си в края на натоварен ден. А всички замесени в този проект, вече чувствам като свое второ семейство.“ – споделя първокурсникът от Албания, Йорго Кириай, който за първи път участва в проект на клуба. “Рок завинаги“, както и всички други предишни проекти, са изцяло организирани от самите студенти - както режисура, хореография и музикална насока, така и намиране на спонсори, планиране на национално турне и промотиране на самия проект.