Благотворителното събитие ще се проведе на 7 май, неделя, от 18.00 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна

Националният фестивал “Завинаги с нас”- ”Деца помагат на деца”е в подкрепа на децата на служителите от системата на МВР, загинали или пострадали при изпълнение на служебния си дълг.

“Това е една от поредните кампании, с позитивен заряд и изразява отговорността на цялото ни общество към децата, останали без бащи” – споделя Милена Михайлова, директор на Форум “Възможност за бъдеще”, организатор на фестивала в интервю за Vesti.bg.

Г-жо Михайлова, съпричастен ли е българинът ?

Уникалността на нашите събития се изразява с това, че всеки път едни от най-популярните личности и организации на България застават зад благотворителната кауза. Досега напълно  безвъзмездно ни подкрепиха Мария Илиева, Нешка Робева и нейната трупа „Нешънъл Арт”, Тони Димитрова, както и още десет известни имена от цяла България.

За какво се използват събраните средства?

Събраните средства се използват за организиране на морски лагер във Варна. Целта ни е да зарадваме всичките 114 деца, от цяла България, останали без бащи.

Това  кулминацията на фестивала ли е?

Концертът на 7 май в неделя от 18.00 ч. е много специален за нас. Благодарим на Мария Илиева, която не само че е иконата на българската поп музика, но е и невероятна личност, която без колебание веднага откликна и подкрепи благотворителната ни идея. Такива хора, с чиста енергия ние нарекохме „Посланик на добротата”.

Какво ще си пожелаете на 7 май?

За българина децата са най-голямото богатство. Това е и семеен концерт и ние вярваме, че всеки, който  иска да подкрепи тази благородна инициатива ще отдели 10 лeвa за билет. Мотивацията ни е силна и вдъхновяваща, защото ние обичаме да казваме “Понякога една детска усмивка е всичко”...

Цялото интервю може да прочетете на Vesti.bg тук.