Гласувайте за новите пет филма в кампанията на сайта на кампанията

"Великият понеделник" продължава да предоставя разнообразие от жанрове за киноманите и в своята девета седмица. "Офицери и пешки" е първото предложение със звездното участие на Робърт Редфорд, Мерил Стрийп и Том Круз, за което зрителите могат да дадат своя глас. Лентата разказва затрогващата и многопластова история на няколко индивида - сенатор, журналистка, идеалистичен професор и двама млади мъже борещи се в планините на Афганистан. 

Вторият филм, който зрителите могат да изберат да гледат следващия понеделник е трилърът "Първичен код" с участието на актьора Джейк Джиленхал. Той влиза в ролята на смелия капитан Колтър Стивънс, който предприема пътуване във времето, за да разследва бомбардировка над влак в Чикаго. Стивънс е принуден да преживее многократно последните осем минути преди избухването на бомбата, докато не разбере кой е виновникът за терористичната атака.

Крисчън Слейтър пък ще бъде наскоро пенсиониран ветеран от Специалните части на САЩ в третото предложение на "Великият понеделник". В приключенския екшън "Войници на съдбата" той ще бъде нает от частна компания като водач на екстремни ваканции, предназначени за заможни търсачи на силни усещания. В поредната екскурзия обаче нещата ще се объркат и истинската цел на пътуването ще се окаже набирането на средства за закупуване на оръжия от бунтовници.  

"Грозната истина" ще изкара наяве Джерард Бътлър в четвъртото предложение за седмицата, докато амбициозната продуцентка Катрин Хейгъл не може да намери успешно решение на любовните си проблеми. На двамата ще трябва работят заедно, въпреки че имат напълно различни виждания относно любовните взаимоотношения. Ще успеят ли двамата да преодолеят различията си и да се ще се научат ли да работят в екип?

"Ох, на дядо!" е петото предложение на "Великият понеделник", където Робърт де Ниро е пенсиониран генерал, а Зак Ефрон - негов внук. Двамата ще се впуснат в приключения "по мъжки" в слънчева Флорида, където ги очакват "опознаващи партита", юмручни схватки по баровете и епична караоке-нощ. 

Феновете могат да изберат своя фаворит на сайта на "Великият понеделник", а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 28 август, в 21.00 ч. по KINO NOVA. Всяка седмица участниците могат да спечелят страхотни брандирани подаръци, а на финала петима от гласувалите, изтеглени чрез жребий ще спечелят голямата награда - кино кресло.