БГ Радио организира четвърти акустичен концерт Песен за Ани

БГ Радио и Миро посветиха Песен за Ани в специална програма, посветена на паметта на един от символите на медията, която пуска само българска музика. За четвърта година споменът за Ана Мария Тонкова събра близки, колеги, приятели и слушатели.

Студиото на радиото се превърна в своеобразна сцена, на която Миро изпълни на живо акустични версии на любими негови и на Ана Мария песни. Миро посвети на Ани всички изпълнения, като най-силно емоционалните моменти бяха по време на “Гълъбо“, “Губя контрол, когато...“, “Рискувам да те имам“, “Някога преди“ и “Колко ми липсваш“. В концерта Песен за Ани изненада за всички бяха участието на Дивна, изпълнението на “Лале ли си, зюмбюл ли си“ на Севинч Ибрахим, както интерпретацията на Миро в биса на “Ако ти си отидеш за миг“. Той сподели лични и незабравими истории от приятелството си с Ана Мария, които развълнуваха гостите в студиото и всички слушатели на БГ Радио. Специално й благодари за подкрепата, насърчаването и вярата в него през годините и особено за реализирането на първата му солова песен, за наградите, получени  на Годишни Музикални Награди на БГ Радио и за усилията да събере отново дует “Каризма“ през 2005-та с песента “Минаваш през мен“.

Музикантите, които заедно с Миро направиха този акустичен концерт възможен, са Светлин Къслев – клавишни, Огнян Георгиев – китара, Васил Крумов – китара.

В продължение на повече от час слушателите на БГ Радио станаха част от един интимен и вълнуващ концерт, проява на безкрайна признателност към Ана Мария Тонкова и обич към хубавата българска музика. 

Повече подробности, снимки и видео от концерта на БГ Радио, могат да се намерят на www.bgradio.bg. За всички пропуснали да чуят Песен за Ани – повторенията са на 9 септември от 22.00 ч. и на 10 септември – 18.00 ч.