Тина Ивайлова и Ники Василковски разкриха тайните на професията си пред ученици

Репортерите на NOVA Тина Ивайлова и Ники Василковски гостуваха в 101 СОУ “Бачо Киро“ в София. Заедно с популярни актьори и известни музиканти двамата се опитаха да насърчат учениците да търсят пътя на духовността и успеха в живота. Като част от инициативата “Успели българи дават личен пример“ Тина Ивайлова и Ники Василковски прочетоха откъси от свои любими книги, за да подчертаят важната роля на доброто образование в съвременния свят.

Снимки от посещението в 101 СОУ “Бачо Киро“ може да разгледате ТУК

Инициативата има за цел да мотивира и вдъхнови децата да учат чрез добрите примери. Разказите от първо лице на успелите личности за тяхната активна и динамична работа ще вдъхновят младото поколение да изберат своя житейски път. Всеки ученик има възможността да стане това, което иска и да учи, стига да има някой, който да запали искрата в него. Да създадат хора, които искат да развиват, да променят, да творят, да се трудят - това е задачата на известните личности, на които подражават всички. С кампанията се създадава една добра основа за избор на лична и професионална реализация на учениците.

"Срещата с учениците беше невероятна и много вълнуваща. Децата ме засипаха с въпроси.", сподели криминалният репортер Тина Ивайлова, която разказа за най-трудните моменти в разследващата журналистика. "Почувствах се по-млад поне с 10 години. Надявам се да пробудим в учениците онази упоритост, с която ние самите сме постигнали това, което сме", допълни Николай Василковски.

Тина Ивайлова прочете стихотворение от любимата си книжка на нейния дядо - Михаил Атанасов-"Клетият гъдулар", а Николай Василковски пасаж от любим роман.

До този момент в кампанията са участвали репортерът на “Господари на ефира“ Боби Ваклинов, журналистите от NOVA Деян Веселинов, Галя Щърбева и Богомил Грозев и редица известни личности като Ненчо Балабанов, Ники Кънчев, Тервел Пулев, Илиана Раева, Мария Гроздева, Емил Марков и Мони Монев от ''Откраднат живот'', Даниел Ангелов от "Ние, нашите и вашите", Ирина Флорин, Цвети Радойчева, Иво Танев и Кристина Кръстева. Инициативата стартира през април тази година с подкрепата на Столична община и Министерство на образованието и науката.