"Храната е моята чиния, аз се презентирам през нея", казва майсторът в кухнята

Когато човек си мисли за домашен уют, той неминуемо се сеща за шефа на домашния уют, домашната храна и вдъхновяващите истории – шеф Манчев.

"Кухнята на душата за мен е любовта. Когато имаш отношение към храната, тя те вдъхновява, тя те кара да се чувстваш добре. Така че за мен кухнята е любов”, казва той.

“В момента подготвяме новия сезон на “Кошмари в кухнята” и всеки, който има нужда от моята помощ, може да се запише на мейл koshmari@ntv.bg. През този сезон искаме да надградим философията за храна. Искам да покажем, че кошмарите не са само в мръсната кухня, а и в отношенията между хората. Да покажем как се изгражда един бизнес, за да бъде успешен. С това искам да им помогна този път, а не да им казвам колко им е мръсна кухнята”, разкри шеф Манчева пред Лора Крумова в “Събуди се”.

"За да вървиш напред, трябва да минеш и през кошмарите и моментите на отчаяние. Винаги казвам, че не трябва да се отчайваш, а трябва да вярваш в тоя, което искаш да постигнеш", смята известният кулинар. 

Започва селекцията на ресторанти за новия сезон на "Кошмари в кухнята"

"Със сигурност не ми е писнало. Всички, когато ме срещнат по празници, ме асоциират с храна, но наистина е така, защото това правя, с това се занимавам.”

Шеф Манчев и шеф Петров оценяват участниците в Hell’s Kitchen България

"Не е нужно едно ястие да е скъпо, за да е хубаво. Тази седмица бях на гости в Hell’s Kitchen България и участниците там чрез храната демонстрираха своята философия и мислене, а аз винаги улавям, когато нещо не е както трябва. Ти се асоциираш с чинията и с продукта.", смята шеф Манчев

"Храната е моята чиния, аз се презентирам през нея.За мен е важно хората да ме асоциират с вкусно”, каза майсторът на кулинарията.

“Сега пиша здравословни рецепти за деца. Ястията трябва да са интересни  и да изглеждат добре, защото децата ядат с очите си. От май месец ще обикаляме училищата, за да видя каква храна се предлага на децата. Искам да покажа на родителите как хранят  децата им”, разкри шеф Манчев.

Вижте цялото интервю със шеф Манчев във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.