Не пропускайте интригуващата битка между бившия световен шампион по бокс Амир Хан и канадеца Фил Ло Греко – тази събота от 21.45 по DIEMA SPORT 2

Британската суперзвезда Амир Хан се завръща в света на бокса след близо 2-годишно отсъствие. 21 април е датата на Международната боксова галавечер в "Ехо Арена" в Ливърпул, когато бившият световен шампион ще се изправи срещу канадеца Фил Ло Греко. Интригуващият двубой от полусредна категория ще бъде излъчен от 21.45 ч., пряко по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Последната изява на ринга на сребърния олимпийски медалист бе през май 2016 г., когато в битка срещу шампиона на WBC в средна категория Канело Алварес, Хан бе нокаутиран още в шестия рунд. Британецът е шампион на WBA в супер-лека категория в периода 2009 – 2012 г. и на IBF през 2011 г., а сега не крие амбицията си отново да спечели световна титла. Съперник на Хан в борбата за победата ще бъде Фил Ло Греко, който коментира, че се чувства уверен преди решаващата среща. Роденият в Торонто състезател има в актива си 29 победи от 32 двубоя, а също и една шампионска титла на WBC в лека категория от 2010 г.

Сблъсъкът ще бъде напрегнат, не  само заради всички погледи, вперени в Хан, вследствие на  отсъствието му от света на бокса, но и поради личните нападки между двамата състезатели, които продължават да се сипят броени дни преди събитието в Ливърпул. Кой ще спечели играта на нерви и ще грабне победата, не пропускайте да гледате на 21 април само в ефира на DIEMA SPORT 2.

И още интриги от света на бокса – американецът Даниъл Джейкъбс ще се изправи срещу поляка Мачей Сулецки на 28 април в Бруклин, Ню Йорк. Двубоят, който ще бъде излъчен пряко в ранните часове на неделя по DIEMA SPORT 2, ще бъде за шампионската титла на WBA в средна категория. Последната битка за Джейкъбс, който е носител на титлата в периода  2014 – 2017 г., и има 33 победи от 35 мача, бе през ноември миналата година, когато доминира в продължение на 12 рунда срещу Луис Ариас.

Кой ще надделее, не пропускайте да проследите пряко в ефира на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.