Най-интересното от българския футбол, финал за Купата, Вечното дерби, решителен двубой за Купата на Футболната Асоциация, традиционни стартове във Формула 1 са сред акцентите в спортните канали през май

Вълнуващ, последен за сезона месец за българския футбол, ще бъде май с ключови дербита от родното първенство и баражи за място в Лига Европа, както и за оцеляване и промоция в елита. Интригуващите футболни срещи от изключителна важност ще бъдат излъчени директно по DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

ЦСКА ще празнува 70-годишен юбилей на 5 май, като на националния стадион "Васил Левски" отборът приема новия стар шампион Лудогорец в дерби от родното първенство. Тимът от Разград си гарантира титлата за седма поредна година четири кръга преди края на сезона, след като в последния априлски кръг ЦСКА загуби от Ботев и остана на 13 точки от първото място. "Червените" обаче ще празнуват годишнината си с богата програма преди мача и дават заявка за интригуващ двубой на честта, който зрителите ще могат да проследят директно от 20.00 ч. в ефира на DIEMA SPORT.

В друго дерби от Първа лига един срещу друг се изправят Лудогорец и Левски  - на 12 май от 17.30 ч. пряко по DIEMA SPORT. За "Сините" това ще е тест в борбата за третото място. След мача на шампиона Лудогорец ще бъдат връчени златните медали и трофея за сезон 2017-18. Как ще изглежда челната шестица и ще успее ли Левски да надвие коронясания Лудогорец, предстои да разберем.

През май отново ще имаме възможност да преживеем емоциите от Вечното дерби, излъчено пряко в ефира на DIEMA SPORT. След като през април Левски надви "червените" за място на финала на Купата на България (9 май от 19.30 по NOVA SPORT), а последната синьо-червена футболна битка завърши с равенство 2:2, голяма е интригата кой ще победи в предстоящата среща. Не пропускайте да разберете какъв ще бъде резултатът от дерби номер 5 за пролетта Левски - ЦСКА на 15 май от 18.30 ч. в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

В края на месеца предстоят други изключително интересни футболни събития - баражи за място в турнира Лига Европа, както и за оцеляване и промоция в Първа професионална лига. Заемащият третото място, даващо право на европейска виза, ще се пребори в пряк двубой с класиралия се на 7-а позиция във втората осмица. Завършилият на 12-о място ще се изправи срещу третия във Втора Лига, а 13-я от елита, ще се противопостави на 2-я във втория ешелон. Залогът в тези двубои е място в Първа Професионална Лига през следващия сезон. Всички баражи са на 24 и 25 май и ще бъдат излъчени в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.