Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“ ще отведат зрителите в културния център на щата Чиапас, Мексико тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. Някога, до далечната 1892 г., Сан Кристобал де лас Касас бил столица на щата, но и до днес е смятан за културния му център.

Сгушен в малка долина сред хълмове градът е необикновен. От една страна колониалната архитектура създава усещане за Европа, но от друга - разхождащите се по улиците местни жители, облечени в пъстрите си традиционни облекла те карат да се чудиш къде са се преплели вселените. Червени керемидени покриви, павирани улици и балкони с огради от ковано желязо, често обсипани с цветя, са декорът, на който представители на различни етноси търгуват, общуват и празнуват.

Сан Кристобал де лас Касас е и община, в която влизат 83 селища. Територията им обхваща цели 484 км2.  В историческия център се извисяват сгради с фасади в стил барок, неокласицизъм и дори мавритански.

Много чужденци са се установили да живеят в колоритното градче, отворили са италиански, френски, тайландски, индийски, китайски ресторанти. Чуждестранно влияние може да се усети и в нощния живот, който предлага реге, салса, техно и много други музикални стилове

Гледайте новия епизод на "Без багаж" тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване “Без багаж” можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.

.