Поредицата припомня на зрителите тайните на африканската страна в неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Приключенците от  "Без багаж" ще зарадват зрителите през лятото, като ги пренесат отново на едни от най-екзотичните места на планетата с най-любопитните епизоди на поредицата за пътешествия. От 29 юли, всяка неделя, от 13.00 ч. туристическото предаване ще разкрива тайните на Африка.

Етиопия е една малко познатите страни в Африка за българския зрител. Земите на тази африканска страна са осеяни с невероятни находища на фосили от животински произход, даващи нови посоки на съвременната наука. Етиопия е мястото, което преобръща теорията за произхода на човечеството.

Приключението започва от долината на река Омо, населявана от 83 етнически общности. Племената Мурси, които режат устните и ушите си, за да поставят в тях керамични панички, Хамар, които прескачат редица от десетки биволи, за да докажат мъжество и съзряване, Каро, които рисуват телата си с бяла глина са само малка част от предстоящите срещи с живота в южната част на Етиопия. Екипът на травъл поредицата ще ни отведе до фосилните останки на първия открит австралопитек от женски пол, Люси.

Снимки на племето Хамер може да разгледате ТУК

Тази неделя предаването ще ни отведе при Хамар - едно от най-популярните племена в югозападна Етиопия. Населяват територии източно от река Омо и имат села в Турми и Димека. Полуномадското пастирско племе е известно с церемонията си за прескачане на волове. Събирачи са на мед и това, заедно с отглеждането на стадата, е смисъл на техния живот. Те остават за по няколко месеца там, където има трева за добитъка. Наоколо строят кръгли колиби. Свърши ли тревата, се преместват. Така живеят от векове. Някога ловували, но дивите прасета и малки антилопи са почти изчезнали от земите им.

Не пропускайте приключенията на “Без багаж“ в Етиопия в неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.