Темите и гостите в предаването в събота и неделя от 8.00 ч. по NOVA

Възможен ли е баланс между работата и личния живот? Отговор на този въпрос ще даде впечатляващата Джийн Стивънс, чието име откриваме в списъка на 100-те най-влиятелни жени в Лондон. В ексклузивно интервю за “Събуди се“ лидерът в сферата на финансите и банковото дело ще признае кой е личният й връх и какво е да си бизнес дама в един предимно мъжки свят.

В откровен разговор пред камерата на NOVA лошото момче на рапа COOLIO ще признае, че не парите, а знанието е ключът към успеха. Освен с музика, той печели фенове и с кулинарните си умения. Нещо повече – способностите му като готвач го изстрелват на корицата на престижното списание “Тайм“.

В събота Ива Софиянска-Божкова ни въвежда с красиви стъпки в света на художествената гимнастика. Нейни събеседници са Маргарита Будинова и Елица Павликенова - хореографите на националния отбор по художествена гимнастика. Тандемът е отговорен точно за танцовите стъпки в съчетанията, които очароват световната публика. Двете са работили по музикалните проекти и на почти всички български певци, сред които Мария Илиева, Михаела Филева, Графа, Миро и 100 кила.

Мариян Станков-Мон Дьо ще ни срещне с актьора Александър Алексиев, чиято звезда изгря в сериала на  NOVA “Откраднат живот“, а по-късно ролята му във “Възвишение“ на Виктор Божинов го превърна в един от новите филмови любимци. На 16 години Александър заминава за Америка, където учи в едни от най-престижните театрални академии. Зад гърба си има няколко холивудски продукции, в които има щастието да си партнира с големи имена като Орландо Блум. Пристанът му днес е в София, тук е и неговото семейство, което създава с актрисата Яна Титова. В неделя предстои разговор за киното, любовта и пътя, по който уверено върви.

В рубриката “Да хванеш гората“ Галя Щърбева  разказва вдъхновяващата история на един от най-младите кметове в България. След като завършва режисура в Лондон, Йонко Димитров се завръща в селото на дядо си. Убеждават го да се яви като независим кандидат на местните избори преди три години и така поема управлението на Долна Малина. Осъзнал, че България има нужда от потенциала на младите и активни хора, той не спира да съживява старите традиции, доближавайки ги до съвременния начин на живот. Един от смелите му проекти е едномесечното събитие “Dolna Malina Open Fest”, в което също не пропуска да добави елементи от автентичния фолклор.

Този уикенд Краси Боев ще ни запознае с най-малката българка. Ръстът на 26-годишната Максимилиана е малко над 100 см., но това не е пречка пред големите цели, които упорито преследва.

Ексклузивно пред NOVA застава Адриан Коман. Румънецът, който заедно със съпруга си Клей преобърна политическия живот в родината си и доведе до референдум срещу еднополовите бракове.

Гледайте “Събуди се“ по изключение тази седмица с водещ Марина Цекова в събота и неделя от 8.00 ч. по NOVA.