Премиерата на пиесата в София е на 14 и 19 октомври в открита сцена “Сълза и смях“

Новата комедия на театрална къща Вива Арте “Горещо“ все по-настъпателно нажежава театралните сцени в България. След изключително успешна премиера в Бургас, представлението удави в смях публиката във Враца, Габрово, а цели две премиерни дати предстоят след броени дни в открита сцена “Сълза и смях“ в София. Столичани ще имат възможност да гледат комедията с участието на Асен Блатечки, Милена Маркова, Калин Врачански, Невена Бозукова, Стефан Иванов. “Горещо“ е създадено по случай 10-годишния юбилей на Viva Arte Theatre.

Режисьор на постановката е Асен Блатечки. По текст на французойката Жозиан Баласко и превод на Светлана Панчева, героите в “Горещо“ оживяват на сцената и благодарение на специалния грим в изпълнение на София Ракова – актьорите признават, че той им помага много при изграждането на своите брутално смешни персонажи. Повече от час отнема специалния грим на Калин Врачански - малко по-малко отнема гримирането на Невена Бозукова. Но техните лица определено се намират в отлични ръце – София Ракова е признат гримьор с дългогодишен опит в разнообразни проекти., включително в Холивудски продукции.

Сюжетът на комедията “Горещо“ е заплетен и интригуващ – проследява абсурдните до реалност връзки между героите, които – притиснати  в ограниченото пространство на един парижки апартамент, се борят с безкрайни любовни разминавания и недоразумения.

Изключително любопитен е фонът, на който се разиграва драматично – комедийните действия- всички картини, част от декора или преплетени в сюжета на представлението, са нарисувани лично от актрисата Милена Маркова.

За да видят всичко това, а и други нажежени до крайност моменти от “Горещо“, след като предварително са се затоплили с чаша червено вино от популярна българска изба, зрителите в София могат намерят своите билети за премиерите на 14 и 19 октомври.