Децата и класическата музика - Мисията възможна

В края на октомври в зала "България" се завръща най-любознателната и усмихната публика - детската, за първия концерт на Фортисимо Фамилия - “Спящата красавица” на Чайковски. За поредна година любимите музикални приказки на Фортисимо ще обагрят сцената на концертен комплекс “България” и заедно със Софийската филхармония ще разкрият вълшебния свят на класическата музика пред хиляди деца.  

Предстои среща със "Спящата красавица" на Пьотър Илич Чайковски, чиято основа е едноименната приказка на Шарл Перо. Фортисимо Фамилия ще преплете слово и музика, за да отведе любимата си детска публика на пътешествие в приказния свят на един от най-известните и обичани сюжети за деца.  

Актьорите Иван Бърнев и Богдана Трифонова обещават истинско забавление за детската публика с, разбира се, задължителното присъствие на Софийска филхармония под диригентската палка на Найден Тодоров.   

Този сезон от екипa на програмата отново са заложили на разнообразен музикален афиш с шест детски концерта, два за тийнейджъри и един образователен концерт за възрастни в програмата “Фортисимо Aкадемия”. Билетите са вече в продажба!  

Програма на концертите: 

"Спящата красавица" - за деца, 28 октомври, неделя 11.30 ч.   

"Вивалди и Малкия Ото" - за деца, 25 ноември, неделя 11.30 ч.   

"Музика от анимета" - тийнейджъри и възрастни, 2 декември, неделя 19.00 ч.  

"Лешникотрошачката" - за деца, 23 декември, неделя 11.30 ч.  

"Приказка за Крали Марко" - за деца, 27 януари, неделя 11.30 ч.

"#Отело" - концерт за тийейджъри, 24 февруари 19.00 ч.

Фортисимо Академия - "Пролетно тайнство" - концерт за възрастни, 24 март, неделя 19.00 ч.

"Шехерезада" - за деца, 14 април, неделя 11.30 ч.  

"Детска филмова музика" - за деца, 19 май, неделя 11.30 ч. 

Концертите на Фортисимо Фамилия винаги са напътствани от водещи артисти, които правят още по-достъпно съдържанието им, както за децата, така и за възрастните. 
Повече информация за детската музикално-образователна програма търсете на www.fortissimo.bg/family, както и във Facebook на Fortissimo Family.  

Фортисимо Фамилия е музикална програма, създадена от маестро Максим Ешкенази, който заедно с музикантите на Софийска филхармония, вече осем години постигат мисията да привлекат младата и нова публика в концертната ни зала “България”. Интересът към програмата нараства все повече през годините и  концертите на Фортисимо Фамилия вингаи се провеждат пред пълни зали. А това доказва, че детската публика вече е спечелена за класическата музика. По време на концертите децата и техните семейства се запознават с музикалните инструменти, образоват се относно ключови понятия от класическата музика и именити композитори, чуват музикални съкровища, изпълнени от професионален оркестър. Но най-важен е фактът, че всичко е поднесено по достъпен, забавен и иновативен начин.