Ексклузивно пред камерата на NOVA застават британски анализатори

Докато британските политици търсят верен ход под очаквателния поглед на Европа, “Темата на NOVA“ задава въпросите какво следва и защо референдумът във Великобритания предизвика международна суматоха. Новият епизод на поредицата - “Брекзит - Парализа“ - ще бъде излъчен броени седмици преди крайния срок, в който страната трябва да напусне Европейския съюз. Специалният кореспондент на NOVA Тоня Димитрова и операторът Емил Александров припомнят, че този момент ще настъпи точно в 13.00 ч. на 29 март.

В британската столица те успяха да проведат ексклузивни разговори с професора по европейски науки към London School of Economics Йън Бег и Антъни Дуоркин от Европейския съвет за външна политика в Лондон.  Особено интересен е диалогът между двама от героите на  “Темата на NOVA“. Това са Едуард Сполтън – председател на най-старата организация за излизане на страната от ЕС “Кампания за независима Великобритания“ и вечният протестър, когото всички наричат Мистър Стоп Брекзит.

Освен страховете на протестиращите в Лондон, от първо лице ще научим и какви са опасенията на българите, живеещи на Острова. Към този момент сценариите са безкрайни – Брекзит без сделка, втори референдум, отмяна на референдума или само удължаване на крайния срок. Засега е ясно само това, че случилото се в британската политика е хаос и за Европа.

Гледайте “Брекзит - Парализа“ в “Темата на NOVA“  в неделя, 27 януари, след централната емисия Новини по NOVA.