Актьорът в интервю за в. Всичко за семейството

Владимир Карамазов е роден на 27 април 1979 г. в София и завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова през 2002 г. През същата година става част от трупата на Народния театър. Част от ролите, с които е познат на широката аудитория напоследък, са тази на д-р Христо Карагьозов в "Откраднат живот", както и с една от главните роли в българския криминален сериал "Дяволското гърло", който постигна грандиозен успех още с първия епизод. 

- Как ви промени "Дяволското гърло"?

- В самия сюжет има едни много дълбоки неща за изиграване. Трудни са чисто актьорски. Нещата, които се случват на моя герой по време на цялото разследване, не са драматични, а трагедийни. Това е едно ниво над драмата. Става дума за съдбовни преживявания и събития. Събраха се изключително много такива сцени, които трябваше да изиграя, а имахме лимитирано време. Надявах се да имам късмета да мога да ги изиграя така, както искам. Научи ме на много сериалът, защото снимахме наистина интензивно. Когато влизахме в работен режим, дори не можехме да излезем от него. Примерно снимали сме вместо 12, по 18 часа. След това си съкращаваме от времето за спане. Ходехме като сомнамбули сутрин. Но пък никой не мрънкаше, всички искахме да направим този проект по възможно най-добрия начин.

- Не е ли ненормално да се работи с такъв график?

- Да, много е гадно. Но пък е хубаво, че въпреки това такива проекти се случват. Може би съм щастливец. Според мен съм играл в най-качествените български сериали. "Дървото на живота" пак беше извън схващането, че такова нещо може да се снима в България. В такъв мащаб на костюми не се е работило. Имах шивачи, шапкар, обущар, 19 костюма, направени само за мен. Не съм и мислил, че мога да участвам в подобно нещо. Сега се появи и "Дяволското гърло", гордея се с него. Смятам, че хората ще го харесат. Това не е просто криминална драма, това е житейска драма. В живота на героя ми, инспектор от Смолян, се случват ужасни, трагични неща. А да играеш трагедия е доста доста сериозно, особено в киното, където всичко трябва да е много истинско. Ако не достигнеш до нужната емоция, всичко ще бъде фалшиво.

- Партнирате си с Теодора Духовникова, с която сте близки и в живота. Помогна ли ви това?

- Да снимаш с човек, с който си много близък, създава доста голям комфорт. С Теодора минахме през какво ли не, като италианско семейство сме. Ужасно много спорим, даваме си съвети. Месец се карахме жестоко, втория бяхме пълна любов. Тя имаше съмнения за всичко. За разлика от мен, беше изгледала всички най-големи примери в света в този жанр. Главата й беше бъкана с някакви представи, някакви образи. Докато аз бях абсолютно начисто. Нарочно исках да е така. Не знам какво е да си следовател, но аз исках да изградя моя си следовател. Не исках той да бъде повлиян от един или друг сериал. Исках моят образ да е автентичен и затова се интересувах само какво ми предстои да изиграя.

- Защо ще се забави влизането ви в "Откраднат живот"?

- Въпрос на решение на сценаристите, а и аз имах да решавам мои лични проблеми. Снимането на такъв сериал, с толкова много епизоди на сезон, е много трудно като координиране. Все пак всички ние имаме и други ангажименти в работата си. И това е заради малкия ни пазар. В големия свят има актьори, които са предимно телевизионни. Въпреки че и това се променя през последните години.

- Важното е, че д-р Карагьозов се връща, зрителите си го искаме.

- Там е една машина, която върви без спиране. Който смогне, смогне. Да разкажеш една история в 12 серии е трудно, но е по-лесно, отколкото да я разкажеш в 52 серии. Нещата започват да се разтягат и изразните ти средства трябва да станат повече. Чудиш се как да разкажеш една горе-долу ясна история в толкова продължително време. И да е интересно на зрителите. Затова и "Откраднат живот" ме научи на много. В съзнанието ти изниква: "Ама аз това го играх миналия ден". И започваш да търсиш нюанси. Интересно е.

Цялото интервю с Владо Карамазов четете във в. Всичко за семейството. 

Не пропускайте българската криминална драма “Дяволското гърло“ в четвъртък от 22.00 ч. по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook