Актрисата разказа за своята инициатива в помощ на двойки с репродуктивни проблеми в „Събуди се”

„Ще подаря една инвитро процедура с включени стимулации и една процедура с донорска яйцеклетка, защото има хора, които, за съжаление, имат репродуктивни проблеми, но мечтата да имат дете не е умряла в тях. Много се надявам тази инициатива да има смислен завършек.”, разкри Деси Бакърджиева в „Събуди се”.

„За мен е важно да има повече българчета. Последните статистики доста ме изплашиха. Искам да има повече деца в България и повече семейства да бъдат щастливи. Трябва да се знае, че репродуктивното здраве е много важно”, разказа актрисата.

„Има имейл, публикуван на Facebook страницата ми, на който всеки от желаещите може да ми изпрати писмо, за да разкаже своята история и защо иска да има дете. Ще осъществя тази инициатива с една клиника в Пловдив, за което съм много благодарна на доктор Петрова и специалистите за подкрепата. Заедно ние ще изчетем писмата и ще дарим тези две процедури за Цветница”, обяви Деси Бакърджиева.

Актрисата разкри, че за нейното решение да направи тази инициатива е повлияла и ролята ѝ в „Откраднат живот”. Нейната героиня в най-успешния български медицински сериал доктор Хинова също се сблъска с репродуктивни проблеми.

Какво още разказа Деси Бакърджиева за своята инициатива, гледайте във видеото от „Събуди се”.

Не пропускайте следващите епизоди на „Откраднат живот: Любовта лекува” от вторник до четвъртък от 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на „Откраднат живот" във Facebook, а епизодите можете да видите само в NOVA PLAY.