„Важното в нашия сериал обаче е каква е причината за човешкото зло – как се ражда, кое го храни, кое го полива, така че да се превърне в чудовище“

В „едно интервю на страстите преди началото Страстната седмица“, както го нарича самият Мон Дьо, ще видите Теодора Духовникова и Владимир Карамазов толкова откровени и така истински, каквито не сте ги виждали никога досега.

„Аз смея да твърдя, че излязох променена от този сериал. Вече няма проблем да вляза в морга, да видя труп и ако трябва дори да направя нещо с този труп. Защото не може цял живот като изнежено бебе да гледаш на нещо, което всъщност е част от живота. Защото смъртта е част от живота“, споделя Теодора. „Ако не беше изключителният професионализъм на Владо, не знам как щях да се справя с ролята си. Понякога е трудно да се работи с него, защото той е абсолютна машина. И ако не си в неговия темпоритъм, той започва да се държи лошо. Защото не понася да не му се подава добре или да не се получават сцените. И изобщо не е толкова спокоен и благ, както е сега. Той беше неуморен в работата си по „Дяволското гърло“. Този плам и всичко, което даде от себе си, за да ме подкрепи, не ми позволи да се разпадна.“

Стоян Радев: Героят ми в „Дяволското гърло” тепърва ще се развива

Въпреки спорадичните пререкания на снимачната площадка Теди е категорична: „Бих му простила всичко. Човек се калява в нещастието, а не в щастието. Връзката ни е най-драматичната в живота ми, защото възприемам много емоционално всичко, но същевременно е много специална. Радваме се един за друг и никога не сме си завиждали.“

„Чакахме участие в нещо толкова мащабно като „Дяволското гърло“ вече близо 20 години. Защото с Теди имаме сериозни роли в театъра, но той си остава едно бутиково изкуство. За сериала решихме да подходим по следния начин – да бъдем каквито сме. Искахме зрителят да види, че за преализацията на тази продукция буквално е „късано месо“ и то от страна на целия екип. В продължение на месец Теди буквално ме побърка. Имаше жестоки съмнения дали работата й е на необходимото ниво. Съмняваше се във всичко. Но след това изведнъж се успокои и стана коренно различна. Мисля, че повратна точка за това беше моментът, в който изгледа една сцена, която смяташе за пълен провал, но която всъщност не беше никак зле. Аз от своя страна приех ролята си в „Дяволското гърло“ като един вид спасение. Тъкмо се бях разделил с най-близките си приятели и го преживявах тежко. Много исках да избягам от София“, разказва Владимир.

Валери Йорданов: Заради ролята ми в „Дяволското гърло“ получих прякора „Българския Хорейшио“

„Важното в нашия сериал обаче е каква е причината за човешкото зло – как се ражда, кое го храни, кое го полива, така че да се превърне в чудовище. Навярно успехът на сериала се дължи на това, че е много реален, без да бъде битово-документален. Начинът, по който се извършиха всички полицейски акции, е абсолютно достоверен, с консултанти на терен от София", допълва Теодора.

„Благодарение на упоритостта на Теодора зрителите на „Дяволското гърло“ имат възможността да гледат в действие истински гранични кучета със страхотни стопани“, разказва Владимир.

Тайните зад създаването на „Дяволското гърло”

„Навсякъде, където ни срещат, ни питат кой е убиецът. Признавам си, че казах на брат ми, защото ме побърка с упоритостта си, а той казал на жена си. Тя ми се обади супер ядосана, че е разбрала от него без да иска“, шегува се той.

За умората от фалша и лицемерието, за полюсните емоции на публиката, за раздялата, за самотата, за депресията, за професионалните мечти и разочарования, за реализираните и нереализираните планове за бъдещето и за една специална връзка, устояла на всички житейски уроци и предизвикателства, гледайте видеото на „Събуди се“.

Не пропускайте новия епизод на „Дяволското гърло" – този четвъртък в 22.00ч. по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook