„Диви и Щастливи“ е най-гледаният български филм за 2019 година по резултати от първия уикенд на филма в кината

Летящият старт на романтичната екшън комедия е подкрепен от стотици ревюта на зрители, които го определят като „чисто забавление“ и „различен от всички български филми до момента“.

Продукцията е дело на екипа Яна Маринова и Александър Сано като продуценти и Мартин Макариев – режисьор и изпълнителен продуцент. Сценарият е на Борислав Захариев. Първият им филм „Привличане“ разби боксофиса през 2018 г.

„Постоянно получаваме съобщения от зрители, които са гледали „Диви и Щастливи“. Благодарят ни, че сме ги забавлявали преди празниците. Има и хора, които са го гледали по два пъти“, казва Александър Сано.

„Направихме филм, които да разсмее публиката, но същевременно да покаже, че качеството на снимане има огромно значение. Наблегнахме на екшъна, забавлението, дори пародията. Поставихме си високи цели, а най-важната от тях е да не спираме да се развиваме“, добавя Яна Маринова.

„През  годината излязоха много български филми, а ние сме последни. Сезонът е много силен и откъм холивудски заглавия. Гордеем се с резултатите, които постигнахме и благодарим на публиката за гласуваното доверие“, заявява Марин Макариев, режисьор и изпълнителен продуцент.

Поради големия интерес екипът на „Диви и Щастливи“ скоро ще качи онлайн и саундтрака към филма, в който участват изпълнители като Бобо, D2 и 100 Кила, Ицо Хазарта и други. Основен композитор е Антони Рикев (Wah Tony), a Михаил Дичев е отговорен за цялостното звучене на филма и всички специфични ефекти.

В историята за две жени, които успяват да си повярват достатъчно, за да направят полицията „дива и щастлива“ участват Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Дария Симеонова, Базил Айденбенц, Калин Врачански, Явор Бахаров, Асен Блатечки, Койна Русева, Ицо Хазарта, Пламен Манасиев, Теодора Духовникова и много други.

 Екипът на„Диви и щастливи“ благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната стратегия „NOVA подкрепя българските филми“. Медийни партньори са още: БГ Радио, NRJ и City Radio&TV.