Цяла плеяда родни звезди участват в поредицата, която стартира на 25 февруари в ефира на NOVA

На 25 февруари започва новият сериал на NOVA „Ягодова луна“, а зрителите ще видят вълнуващи истории от живота на пожарникарите у нас.

За „Ягодова луна“ разказват Иво Тодоров и Николай Беремлийски.

Поредицата поставя темите за чест, дълг, доблест, мъжество и достойнство. Продукцията пресъздава автентични моменти от ежедневието на българските пожарникари. С напрегнати екшън сцени, каскади, експлозии и разбира се, специални ефекти. За първи път български сериал ще представи голям обем от компютърно генерирани образи. Ключови роли в „Ягодова луна“ се изпълняват от Асен Блатечки и Александър Сано.

След седмица започва най-новият сериал на NOVA „Ягодова луна“

„Пожарникарите са може би едни от малкото останали истински мъже в тази държава. Моят герой е шефът на пожарната. Нося неговата лична униформа. Добър човек, отдаден изцяло на работата си“, разказва Асен Блатечки.

„По принцип всяка професия, която е различна от тази, която упражняваш, изисква особено внимание. Наблюдавам с интерес пожарникарите и им се възхищавам съвсем искрено“, допълва Александър Сано.

Сценарият е дело на тандемът Милена Фучеджиева и Елена Иванова.

„Моят герой е един пожарникар, който е приел своята работа като личен идеал и мисия. И дава всичко за нея. Професията е много отговорна. Освен че човек на такава позиция се опитва да спаси нечий живот, той поставя своя живот в риск, като по този начин може да ощети своето семейство и близки. Моят човек е много праволинеен, човек на честта и дълга. Същевременно се опитвам да следвам мои лични принципи, от които да не се отклонявам“, разказва Ивайло Захариев.

„Моят герой Александър Драгич е полухърватин и живее в България. С него си приличаме много. И аз живея в България от 2005-а година, близък е до моята същност и ми беше лесно да вляза в него като образ“, споделя Ваня Джаферович.

„Ягодова луна“ събра екип и звезден каст в ексклузивна среща

Счита се, че „Ягодовата луна“ е пълнолунието през месец юни, когато лунния диск е оцветен в цвят огнен кехлибар. Точно по това време в сериала се случва едно важно за сюжета събитие. В сериала освен кадри с истинска огнена стихия зрителите ще проследят и пожарите от емоции в душите на героите. Сериалът проследява историята на млад пожарникар, който въпреки трудностите, не се отказва от своя професионален избор. Огнеборецът ще научи истината за опетненото име на своя баща и ще направи всичко по силите си, за да го оневини. На фона на пожари, интриги, смърт и насилие ще се разгърне една красива любов, която ще бъде отстоявана с цената на всичко.

„Ягодова луна“ е реализиран в партньорство с главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерство на вътрешните работи на Р България.

Не пропускайте “Ягодова луна” на 25 февруари от 22.00 ч. по NOVA. Всичко за сериала и неговите герои следете на сайта https://nova.bg/ , както и на  Facebook страницата.