Филмът излиза по кината на 20 март, а в главните роли се превъплъщават Юлиан Вергов и Силвия Петкова

Б.Т.Р. ще снимат клип на песента „Равносметка“, която е саундтрак към филма „Пепел върху слънцето“. Парчето е част от най-новия албум на групата – „Невидими стени“, който вече е на пазара. Групата ще работи с режисьора на филма Богомил Калинов, който е изготвил творческата концепция за клипа. Снимките ще се проведат на 29 февруари 2020 година, но от групата запазват локацията в тайна.

Албумът „Невидими стени“ е завръщане към по-твърдото звучене за група Б.Т.Р., но песента „Равносметка“ е изключение и има много по-лирична мелодия. Текстът е дело на Александър Петров, автор на текстовете на десетки от най-популярните български песни, включително „Нашият град“, „Богатство“, „Любовта, без която не можем“, както и „Оставаме“ от филма „Оркестър без име“

Очаква се Б.Т.Р. да представи клипа в съвсем кратки срокове и това да се случи преди премиерата на филма, който ще излезе по кината на 20 март 2020. Проектът е режисьорски дебют на Богомил Калинов, а в главните роли се превъплъщават популярните български актьори Юлиан Вергов и Силвия Петкова. Продукцията е подкрепена от ИА „Национален филмов център“, а разпространител за България е Лента в партньорство с Нова телевизия. Освен кадри с групата, в клипа ще можем да видим и ексклузивни кадри от самия филм.

„Искахме да създадем филм, който да заинтригува зрителите. Имахме невероятен екип и актьорски състав. Благодарен съм им за доверието да работят с нас. Вярвам, че публиката ще оцени резултата от нашите усилия през март, когато филмът излиза по кината“, споделя режисьорът Бо Калинов.

Филмът се реализира с медийната подкрепа на NOVA като част от дългосрочната кампания „NOVA подкрепя българските филми“.