Те са по всички предмети

От днес издателската група "Просвета" предоставя свободен достъп до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от първи до десети клас, обогатени с допълнителни интерактивни образователни ресурси. Така близо 700 000 български ученици ще могат да ползват за своята подготовка всички 33 000 дигитални ресурса на издателството, съобщиха от "Просвета".

България в извънредно положение за 1 месец

Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предназначени за най-малките - децата от детските градини и подготвителните групи.

МОН: Учениците са освободени от присъствие в училище

"Много ученици и родители се свързаха с нас, за да благодарят за инициативата "Учим онл@йн с учител". Първият ни урок по български език вече е гледан от повече от 28 000 участници. Това е ясен сигнал, че в този момент образователният процес се нуждае от допълнителна подкрепа. В тази връзка и за да не се чувства нито един ученик ощетен, от "Просвета" предоставят достъп до електронните учебници по всички предмети от първи до десети клас.

Три деца са дали положителна проба за коронавирус (ВИДЕО)

Така "Просвета" се присъединява към инициативата на Европейската асоциация на издателите на учебници, големите издателства да окажат максимална помощ на училищата в условията на прекратени учебни занятия в много европейски страни заради вируса COVID-19. "Просвета" е единственото българско издателство, което е член на Европейската асоциация.

Електронните учебници на "Просвета" са одобрени от Министерството на образованието и науката, и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. Това са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели.

Информация за начина на достъпване на електронните учебници се съдържа в сайта на издателството: www.e-prosveta.bg.

"Надяваме се и този път да бъдем полезни, защото доброто образование на българските деца е нашата основна мисия. Продължаваме и с инициативата "Учим онл@йн с учител", с която оказваме подкрепа на седмокласниците по български език и литература, и по математика предвид предстоящото в края на учебната година национално външно оценяване", коментираха от издателство "Просвета".

ЗАРАДИ КАРАНТИНАТА: Близките на починалата жена от коронавирус у нас не могат да я погребат

ИЗВЪНРЕДНО: Нови 9 случая на коронавирус у нас

ПАНДЕМИЯ: Редица световни събития - на път да бъдат отменени

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК