Какви са тайните на успеха на съвременните водачи – тази неделя след централната емисия новини

Винаги ще има хора, които водят и такива, които следват. Неписано правило, което не е изключение и в наши дни. Различното е, че новите водачи се раждат онлайн, където е и армията им от последователи. Едни определят дневния ред и влияят на общественото мнение, а други избират да са продавачи – на личния си живот.

Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Ивомира Пехливанова и операторът Андрей Стоилов срещат зрителите с инфлуенсърите Бояна Маринова, Антоанет Пепе и Ясен Савов. Tе не са затворени в офиси, нямат работно време и живеят така, както искат. Или поне така, както желаят да си мислят всички останали.

Това, което остава скрито за масата, е тяхната пълна отдаденост и отделените безкрайни часове за създаване на перфектното съдържание. Защото за привличането и задържането на аудитория, са необходими много постоянство, креативност и търпение. Но достатъчни ли са положените усилията или има нещо друго, което прави инфлуенсърите толкова атрактивни за последователите?

Снимките и споделянето се превръщат във все по-голяма част от ежедневието на хората и неминуемо новото нормално е да бъдем „на линия“ по всяко време, навсякъде. Може ли обаче прекалената показност да изиграе лоша шега в бъдеще? И прекрачва ли границите на допустимото стремежът към онлайн славата?

Гледайте „Наръчник на инфлуенсъра“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 5 юли, веднага след централната емисия новини.