Ивана изненадващо напусна надпреварата

След победата на Териториалната битка настроенията в двата отбора  бяха полюсни – Рибарите по детски се радваха на благините на Резиденцията, а Жътварите бяха унили и свикваха отново с условията край Дивата река. Ситуацията при тях стана още по-тягостна, когато разбраха новината, че Ивана напуска  надпреварата за 100 000 лв. заради здравословен проблем.

Дългоочакван триумф за Рибарите в „Игри на волята: България“

Изборът на лидери премина без спорове сред съплеменниците – желанието на Борислав да излезе в индивидуална битка беше уважено от Рибарите, а Жътварите гласуваха доверие на Тодор. Капитанската битка, в която се срещнаха двамата, изискваше от тях да се превърнат в грабители по примера на траките, които са били страшилищата на Черно море. Двамата имаха задачата да преминат през многокомпонентно трасе като целта им беше да съберат четири чувала с „кости на риба”, с които във финалния етап на битката да построят стълба. Баланс, точност и издръжливост бяха нужни и на двамата, за да се справят успешно с изпитанието, а залогът – индивидуална награда или такава за племето.

Александър: Влязох в „Игри на волята: България“, за да предизвикам себе си

След старта на играта Борислав успя да си извоюва преднина, която впоследствие само се умножаваше. Той се оказа много точен и достигаше до всеки един от чувалите си по-бързо от Тодор.. Точният мерник на водача на Рибарите беше от изключителна полза при вземането на последния чувал с кости. Когато Борислав започна да реди своята стълба с помощта на костите, Тодор тъкмо беше започнал да ги пренася чрез въжената люлка. Състезателят по културизъм преряза главата на рибата за секунди и това донесе победа за Рибарите.  

Александър напусна „Игри на волята: България“ след неочакван обрат

Изборът, който Борислав трябваше да направи беше между 50 златни гроша за себе си или предимство за племето му в предстоящата Номинационна битка. Категорично и обосновано той избра предимството, а Тодор тръгна по пътя към Дивата река с празни ръце.

Какво ще е изпитанието, пред което ще се изправят племената, за да си завоюват неприкосновеност? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в „Игри на волята: България” по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.