Рибарите успяха да завоюват трудна победа в първата Номинационна битка за седмицата

Различни емоции предизвика завръщането на двамата капитани обратно в племето след сблъсъка на капитаните, в която Борислав се наложи над Тодор и спечели за Рибарите  предимство на Номинационната битка. В нея те се запознаха с колелото на смъртта.

Войните от двете племена влязоха в седем двубоя един срещу един върху колелото – три от пет рунда бяха необходими на всеки, за да завоюва точка за отбора си. Рибарите поведоха с едно на нула още преди играта да е започнала с помощта на преимуществото спечелено от Борислав.

Рибарите с предимство в Номинационната битка в „Игри на волята: България”

Първи в сблъсък се изправиха Владислав и Лазаринов. Рундът беше оспорван, но точката отиде при Рибарите. Милен не успя да свали нито веднъж в пясъка Любомир и това определи изхода. Битката вървеше точка за точка, а Ваня и Екатерина бяха първите две жени, които се качиха на колелото. Жътварите успяха да изравнят, но в следващия сблъсък между Йоанна и Джералдин, студентката в Йейл върна лидерството на сините.

Дългоочакван триумф за Рибарите в „Игри на волята: България“

Основната част на битката завърши при равен резултат, а племената гласуваха доверие на Йоанна и Ваня за решителния осми сблъсък. Каскадьорката имаше силна мотивация да спаси племето си от Номинационен съвет, но малката сестра на Екатерина се справи много по-добре с баланса и три последователни падания на Ваня донесоха победата на Рибарите.

Край лагерния огън Жътварите направиха разбор на представянето си в битката. Стратегията на едни и личните съображения на други определиха с пет гласа на елиминация да отиде Ваня.

Как ще се представят племената във втората Номинационна битка и кой ще е съперникът на каскадьорката от Жътварите? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в епизода на „Игри на волята: България” по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.