Тази вечер предстои директна елиминация след капитанската битка

Рибарите събраха сили и стъпиха на Арената с решителност победата да стане тяхна след четири тежки загуби. Отпадането на Николай през изминалата седмица мобилизира синьото племе и те се завърнаха в играта, грабвайки ключа от Резиденцията седмица преди големия финал на приключенското риалити. Жътварите, от своя страна, не можаха да се преборят с мощта на  Рибарите и се озоваха край Дивата река. 

Николай Стефанов: Моят фаворит в „Игри на волята: България“ е Любо

„Отиваме на Арената днес амбицирани и мотивирани да дадем всичко от себе си и да бъдем безгрешни. Видели сме, че можем. Въпросът е да го направим пак“, коментира преди старта на играта Борислав от племето на Рибарите.

Баланс, екипна игра, прецизност и здрави нерви бяха необходими и на двата отбора, за да преодолеят всички препятствия към победата в Териториалната битка. Разплитане на възли, търкаляне на бурета с крака и предаване на топче с лъжица стояха между играчите и успеха. Съревнованието започна при равен старт, но Рибарите бързо успяха да се откъснат – синхронът върху буретата между Борислав, Чудомир и Милен се оказа неподражаем и те се движеха по трасето като син танк. Не толкова успешно се оказа преминаването през тази част от предизвикателството за Жътварите. Любомир, Вайс и Тодор изпитаха затруднения и падаха често, придвижвайки се значително по-бавно по трасето. Грешки при предаването на топчето не липсваха и при двете племена, но преднината, която имаха Рибарите, им позволи да излязат като победители от този героичен сблъсък. 

Николай напусна „Игри на волята: България” след прецедент

„Всеки път, когато се връщаме на реката, после имаме много тежка седмица. Силно се надявам да счупим този карък и тази седмица да не ходим на Съвет, въпреки че статистиката говори друго”, заяви Любомир след загубата в последната Териториална битка в „Игри на волята: България“.

Рибарите успяха да прекъснат серията от четири поредни победи на противника и да задържат своя рекорд. Въпреки развоя на битката, напрежението у играчите и в двете племена расте с всеки изминал ден. През новата седмица им предстои да се изправят пред неподозирани предизвикателства, а изборът за лидер ще се окаже съдбоносен. Тази вечер Капитанската битка ще бъде на живот и смърт, а зрителите за първи път ще станат свидетели на директна елиминация след нея. Кой ще бъде участникът, напуснал надпреварата на крачка от финалите в „Игри на волята: България“? Не пропускайте да разберете в 21:00 ч. по NOVA.

Гледайте „Игри на волята: България“ всеки делничен ден от 21:00 ч. по NOVA.

ВСИЧКИ ЕПИЗОДИ ОТ СЕЗОН 2 НА „ИГРИ НА ВОЛЯТА“ ВИЖТЕ ТУК

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.