Гледайте „Отвъд маската“ от 13.00 ч. и „Последният убиец на дракони“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA

Приключенският екшън, дело на режисьора Чад Бърнс разказва историята на главния наемник на Британската източноиндийска компания Уил Рейнолдс, който бяга в американските колонии. В опит да възстанови репутацията си и да спечели обратно любовта на жената, която обича, но не спира да наранява, Уил се скрива зад нова маска с надеждата, че ще осуети плановете на бившия си работодател. Миналото обаче не го преследва неумолимо, а Уил трябва някак да спечели доверието и помощта на любимата си Шарлот, както и на Бен Франклин, докато се надпреварва безмилостно с времето – в опит да попречи на мащабния план. Ще възтържествува ли истината и ще обърне ли историята своя ход?

Съботният киноследобед по NOVA продължава с „Последният убиец на дракони“ от 15.00 ч., която ще пренесе зрителите в магичния свят на една осиротяла тийнейджърка, чиято странна съдба е да стане убиец на дракони. Необикновената история е създадена по книгите на приключенска поредица.

Изведена от сиропиталище от великия магьосник Замбини, Дженифър следи работата му по наблюдаването на замиращата популация от дракони и постепенно се запалва по този вълшебен свят. Когато Замбини изчезва мистериозно, тя тръгва да го търси и разкрива пророчество, в което е назована като „последния убиец на дракони“. Така Дженифър се озовава сред сложен свят - между знаменитости, сделки за спонсорство и опити за покушение. Но защо човек, който иска да спасява драконите, би могъл да стане техен убиец?

Не пропускайте развръзките в „Отвъд маската“ и „Последният убиец на дракони“.