Известният музикант, който вдъхна живот на Куфарът, споделя за емоциите на сцената в „Маскираният певец“

Калин Вельов е вторият участник, напуснал трети сезон на „Маскираният певец“, като артистът се изправи в епична тройна битка с Носорогът и Прилепът. Известният музикант успя умело да прикрие от детективския панел и от зрителите истинската си самоличност до последния момент. В студиото на „Здравей, България“ Калин споделя впечатленията и емоциите си за участието си под маската на Куфарът и за лъжите, които е трябвало да изрича, за де не го разпознаят и демаскират от най-близкото му обкръжение.

Падна втората маска в "Маскираният певец 3" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Под маската на Куфарът беше топло и костюмът ограничаваше движенията ми. Можех да движа само коленете и глезените - като Пинокио. Когато съм на сцена имам повече движения от кръста нагоре, докато тук съм скован. Аз не съм много гъвкав танцьор, затова и не мога да покажа много танци. Тежестта на куфара тежеше повече на главата. Запотяваха се очилата, през които можех да гледам. Беше истинско предизвикателство“, разказва Калин Вельов, в студиото на „Здравей, България“.

Калин признава, че се опитвал да заблуди с гласа си журито. Трудно е било да заблуди хората, с които работи, които познават добре тембъра на гласа му. Но с изборът си на блус и рок парчета, като Джеймс Браун и Джо Кокър, успява да остане скрит от публиката, която го свързва предимно с латино музика.

Боби Ваклинов – какво е да си зад маската на Циркът в „Маскираният певец“

„Според мен най-трудното е да изградиш образ на маската. Затова първо искам да изкажа комплименти към създателите на костюмите, които са уникални и впечатляващи и втори път към участниците и артистите, защото изгледах първото шоу и съм впечатлен от талантливите и интересни образи“, разкрива какво го е затруднило и впечатлило при изграждането на образа на Куфарът. „Много са се постарали всички. Целият екип работи като машина.“

„При мен никой не знаеше, че участвам в шоуто. Последната лъжа, която пласирах в събота е, че отивам на концерт с Фицата, а ние всъщност имахме концерт в неделя. За репетициите измислях всякакви лъжи за различни ангажименти. Най-трудно беше да скрия участието си от дъщеря ми и племенницата ми. Лъжех ги, че отивам на участия. Приготвях инструменти в коридора, дрехи и се измъквах“, споделя певеца за лъжите, които му се е налагало да изрича пред близките му, за да не го разкрият.

Повече информация за „Маскираният певец“ можете да откриете на официалните Facebook, Instagram и Tik Tok профили на шоуто. Припомнете си и най-забавните моменти от миналите сезони на „Маскираният певец“ в канала на предаването във Vbox7.com.