Гледайте „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ от 12.30 ч. и „Малката Италия“ от 14.50 ч. тази събота по NOVA

Съботният киноследобед ще стартира със забавната приключенска комедия „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“, която разказва за пристигането на Юлий Цезар в Британия, където римските му легиони срещат съпротивата на малко селце. Междувременно кралица Корделия изпраща офицера си Братовчеторакс да получи помощ в селцето Галия, докато Астерикс и Обеликс са в Галия, където се опитват да превърнат Лентяйикс, досадният племенник на Губирикс, в мъж. Когато Братовчеторакс пристига там, селяните му дават буре с магическата си отвара. Астерикс и Обеликс придружават Братовчеторакс в пътешествието му обратно към дома и вземат със себе си Губирикс с надеждата той да възмъжее. В Лондиниум Губирикс се влюбва в красивата Офелия, която случайно е годеница на Братовчеторакс, а Обеликс си пада по учителката ѝ – строгата г-ца Макинтош. Оплетени в мрежите на любовта, те без да искат поставят на грешното място бурето с магическата отвара.

Истинско филмово забавление предстои и с романтичната комедия „Малката Италия“ от 14.50 ч., която търси отговор на въпроса има ли вкус любовта и какви комични ситуации може да създаде приготвянето на перфектното ястие?

Семействата на младежите Лео и Ники са се преместили в САЩ от Италия. Те откриват два конкурентни италиански ресторанта, а резултатът е непримирима вражда. В същото време Лео и Ники не могат да скрият симпатиите си един към друг и се впускат в романтична връзка, която се опитват да скрият на фона на разразяващата се семейна буря.

Във филма зрителите ще се насладят на актьорския талант на Ема Робъртс, племенница на Джулия Робъртс, в ролята на очарователната Ники Анджиоли, която е изправена пред особен избор – любов или „перфектна пица“. Участват още Хейдън Кристенсен и Джейн Сиймур, по-известна с ролята си на д-р Микаела Куин в сериала „Д-р Куин Лечителката“.

Не пропускайте „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ от 12.30 ч. и „Малката Италия“ от 14.50 ч. тази събота по NOVA.