Не пропускайте възможността да участвате в играта за празника и спечелете една от 10-те специални сладки награди

Хелоуин наближава, а с него и традиционните партита с костюми, страшни филми и всяващи ужас герои. Но такива може да откриете не само в хорър филмите, а също така и в комедиите, семейните драми и дори в анимациите. В духа на Хелоуин филмовият канал KINO NOVA ще забавлява зрителите през целия ден на 31-и октомври, като ги накара да преминат през разнообразни емоции. В ефира на канала ще бъдат излъчени 8 хитови заглавия, две от които премиерни.

Докато се забавлявате, гледайки любимите си филмови заглавия по KINO NOVA, бихте могли да се включите в играта за празника и да спечелите една от 10-те специални награди – сладка тиква, пълна с лакомства. Открийте тиквата за Хелоуин, излъчена в ефира на канала и напишете в коментар на фейсбук страницата на KINO NOVA https://www.facebook.com/kinonova кога и в какво видео сте забелязали специалния знак. Имате възможността да участвате в играта за Хелоуин до полунощ на 31 октомври 2021 г.

Междувременно се настройте на празнична вълна и не пропускайте 8-те филмови заглавия, които ще предизвикат емоционално и визуално сетивата ви през целия ден на 31-и октомври.

Филмовият маратон ще започне в 09:45 ч. с продължението на любимата анимационна комедия „Хотел Трансилвания“. Отново ще попаднете в замъкът на Дракула и забавните смешни герои, обитаващи имението, като целта на харизматичния „страшен“ герой – вампир е да се опита да извади на показ чудовището, скрито в неговия внук Драк, който е наполовина човек, наполовина вампир.

Следващото филмово заглавие от 11:30 ч., отново ще ви отведе в един фантастичен свят, населен с духове, добри и лоши, смешни и страшни. „Ловци на духове“ е любима класическа комедия от средата на 80-те години на ХХ век, но сега ще се насладите на различна гледна точка, в която учените са заменени от женски персонажи, също толкова несръчни, непохватни и очарователни. В свежата и изпълнена с хумор комедия паранормалният изследовател Ерин Гилбърг, физикът Аби Йейтс, ядреният инженер Джилиан Холцман и служителката в метрото Пати Толан се обединяват в епична битка, за да спрат духовете в Манхатън.

Следващият филм, който не трябва да пропускате е приключенската семейна драма, която ще ни върне през 30-те години на ХХ век в Париж. “Изобретението на Хюго“, под режисурата на майстора Мартин Скорсезе, ще разкаже мистериозната история на сирак, живеещ в стените на железопътна гара. Филмът е адаптация по получилата множество награди книга на Брайън Селзник, която ни показва, че всеки един от нас има своето място в огромната машина на времето, като малко зъбчато колелце. Малко момченце, с купища тайни и въпроси в главата си се скита по тайнствените коридори при гаровите часовници и открива загадъчна рисунка, безценен бележник, откраднат ключ и един робот, които са в основата на тази заплетена, нежна и завладяваща история. Не пропускайте филма “Изобретението на Хюго“ в 13:40 ч. по KINO NOVA.

Още една мистерия ще ви завладее от 16:00 ч. и заедно с малкия Луис Барнавелт ще се впуснете в неочаквано приключение във фантастичния филм „Мистерията на къщата с часовника“. На малкото момче му се налага да помогне на чичо си, който се оказва истински магьосник, да открие часовник, който може да е ключ към спасението на света от унищожение. В главните роли в следобедната мистерия очарователната Кейт Бланшет си партнира с Джак Блек и младия Оуен Вакаро.

За любителите на романтични комедии е фантастичната история за една добра вещица, която желае да води нормален живот без магии. Очарователната Никол Кидман се превъплъщава в ролята на Изабел Бигълоу, която премествайки се в Калифорния започва да се среща с актьора Джак (Уил Феръл). Той се опитва да даде тласък на актьорската си кариера като възобнови сериала “Омагьосване” и изиграе главната роля в него. За целта обаче му трябва неизвестна и подходяща за ролята актриса. Изабел може да си мърда носа точно като истинската героиня от стария сериал и Джак, след дълъг кастинг, я взима за ролята. Взаимоотношенията помежду им постепенно се развиват и неусетно отиват в посока, в която никой от тях не очаква. В 18:00 ч. в “Омагьосване“ очаквайте много комични ситуации и неразбории, които ще ви покажат, че всяко живо същество има нужда да бъде обичано. Дори и вещиците.

От 21:00 ч. чрез фентъзи екшъна „Хензел и Гретел: Ловци на вещици“ ще се прехвърлите в един доста по различен свят, от този на приказките на Братя Грим. Лентата предлага един по-мрачен и суров прочит на  познатата история за брат и сестра, изоставени в гората и случайно попаднали в бонбонената къща на зла вещица. Сред зрелищни визуални ефекти и много екшън, ще проследим перипетиите на вече порасналите Хензел (Джереми Ренър) и Гретел (Джема Артъртън). Изплъзнали се от ръцете на злата вещица и превърнали се в безстрашни професионални ловци, братът и сестрата се закрилят взаимно и помагат на невинни граждани на малко градче. Но скоро те се натъкват на случай, който може да е ключът към тяхното минало. Мистериозните отговори ще бъдат разкрити не в познатата ни приказка, а в зрелищния приключенски екшън в ефира на NOVA.

В късните часове, в 22:40 ч., премиерно ще се излъчи „Уинчестър: Домът, който призраците построиха“. Ексцентричната наследница на огнестрелни оръжия Сара Уинчестър вярва, че е преследвана от душите на хората, убити с пушката, която носи фамилното ѝ име. Построяването на загадъчната къща е обгърната в много легенди и предания, а собственичката й, вдовицата, преследвана от призраци (ролята се изпълнява от Хелън Мирън) всъщност нарочно е превърнала дома си в убежище за духовете на умрели хора. Ексцентричната жена строи истински лабиринт от  160 стаи, с хиляди прозорци и 2000 врати, които стигат до никъде, подвеждащи коридори и подвижни огледала – чудо на архитектурата, измислено от нея самата. Това е дом, където призраците да не могат да я намерят и да си отмъстят за злото, причинено от наследството от мъжа й.

Последното предложение за разтърсващ край на вечерта е премиерата на хорър филма „Свърталище“ в 00:30 ч. На Хелоуин група приятели се натъква на екстремна Къща с духове, която обещава да ги сблъска с най-мрачните им страхове. Но събитията са далеч по-опасни и смъртоносни и нощта тепърва започва.

Предизвикай себе си на Хелоуин със специалния филмов маратон на 31-и октомври по KINO NOVA.