Гледайте музикалния биографичен филм „Рокетмен“ тази събота от 23.00 ч. по NOVA

Не пропускайте красивата музикална история, носеща името на един от най-големите хитове на Елтън Джон. Това не е обикновен биографичен филм за музикант, тъй като самият Реджиналд Кенет Дуайт е повече от композитор, певец и шоумен. Елтън Джон е необикновен и завладяващ талант, както на сцената, така и в живота. Лентата проследява шеметната трансформация на музиканта – от дете чудо в Кралската музикална академия до една от най-въздействащите, пищни и екстравагантни звезди днес. Историята на сър Елтън е разказана през неговия поглед, а действието се развива на фона на най-обичаните му и популярни песни.

Проследяваме малкия Реджи Дуайт, който е музикален гений, чийто талант го вкарва в Кралската музикална академия. Там той развива уменията и любовта си към пианото и търси убежище от студената си и лишена от любов семейна среда, където родителите му се развеждат и се интересуват от всичко друго, но не и от него. В Академията артистът се запознава и започва да работи с дългогодишния си текстописец Бърни Топин, изкачва се по пътя на славата и се сблъсква с всички капани, които го очакват на всеки завой. “Рокетмен” е филм за таланта, за силата на желанието и за магията на музиката.

Режисьор на този визуален и музикален шедьовър е Декстър Флетчър, който вече има опит с подобни биографични, музикални проекти, тъй като то е този, който поема режисурата на „Бохемска история“ след оттеглянето на Брайън Сингър. Флетчър не се притеснява да прекрачва табута и да засяга противоречиви теми, затова във филма присъства и светлина и тъмнина - провокативните сексуални сцени, смъркането на кокаин и откритото “Аз съм гей!” са само част от заявките за буен живот на Елтън Джон.

В главната роля се превъплъщава Тарън Еджъртън, който освен, че визуално силно прилича на музиканта в младите му години, пее всички песни, носи екстравагантните костюми на Елтън и успява да създаде доста убедително представлението, което музиканта изнася пред публиката си. Актьорът овладява и пресъздава брилянтно всички дребни детайли, характерни за шоумена – сценичното му поведение, походката, маниерите му, а музикалните изпълнения са с нов аранжимент, който дава различен прочит към музиката на легендарния изпълнител.

Не пропускайте невероятната човешка история на легендата и проследете фантастичната му трансформация от срамежливия пианист Реджиналд Дуайт до световноизвестна суперзвезда в „Рокетмен“, тази събота от 23.00 ч. по NOVA.

Редактор: Райна Аврамова