Музикантът разкрива традициите и любимите си кулинарни арменски ястия по Коледа

Талантливият изпълнител разказва пред репортер на „На кафе“ за традициите и кулинарните бисери на арменската кухня по и около Коледа.

„Честито Рождество Христово! Аз празнувам два пъти. Веднъж с моята приятелка на 25 декември и сега на 6 януари. При арменците Бъдни вечер е на 5 януари, а Коледа на 6 януари и обикновено празнуваме у дома, но ако не успеем да се съберем в Бургас, най-често се събираме в София. Събираме се приятели около голяма маса и си говорим до сутринта“, споделя за арменските традиции певецът.

„Поводите за радост винаги трябва де се уважават и отбелязват. Рожден ден за съжаление не мога да празнувам два пъти“, допълва Рафи.

За любимото арменско ястие по Коледа

„По Коледа едно от най-важните ястия, което трябва да присъства на масата, е нашата интерпретация на ашуре, което се казва ануш абур или в превод е „сладка супа“. Това е едно от най-вкусните неща, които не сте яли. Обещавам да донеса и да пробвате. От арменската кухня много обичам магданозените кюфтенца, които се казват на арменски кайгана. Също така мусака с патладжани. Това е едно от най-любимите ми неща. арменската кухня е толкова многообразна и обширна. Забелязвам, че и на пазара в България се продава лаваш, което е типичен арменски хляб“, допълва изпълнителят.

Рафи: Щастлив човек съм, защото правя това, което обичам

Обича ли да споделя храната си?

„Джоуи от „Приятели“ е прототипът ми и от него съм взел всичко. Не деля храна. Приятелката ми Елена, когато иска нещо да си вземе нещо, полудявам. Такъв съм си от малък и много се карах с брат си, който взимаше от моето ядене. Храната не деля с никой!“

Кой е майсторът у дома?

„Ще призная нещо. Развали ми се фурната и три месеца нямаше кой да я поправи. Викнах техник, който дойде, отвори я и каза, че й няма нищо. Изключи контакта, включи го отново и тя тръгна. Оказа се, че не съм направил най-обикновеното нещо, за да тръгне. От време на време когато трябва да сменя крушки ми е трудно, защото не мога да достигна до тях дори и със стълба. Но се оправя до някъде. По-добър съм в готвенето ако трябва да съм честен“, признава Рафи Бохосян.

„Честито Рождество Христово! За вас и за нас велика блага вест“, пожелава изпълнителят на зрителите на „На кафе“.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Забраненото шоу на Рачков“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Забраненото шоу на Рачков” във Vbox7.com и в NOVA PLAY.