„Най-ценна е срещата ми с всички тези талантливи артисти в сериала“, признава в „На кафе“ актьорът

Талантливият актьор гостува в „На кафе“ и разказва за ролята си в популярния комедиен сериал „All Inclusive“, излъчван в ефира на NOVA, за участията си като актьор и режисьор на театралната сцена и за новото му амплоа като преподавател по сценична реч в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Тази година Димитър стартира като режисьор на постановката „4 жени без 4 G“ на Казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“. Текстът на пиесата е на млад български автор и предлага добра провокация към зрителите, тъй като разглежда темата за обвързването с телефоните и социалните мрежи, а това е проблем близък до всякакви възрасти. Актьорът се заема с работата на режисьор поради липсата на мъжка роля в пиесата. Може да гледате представлението освен на сцената на Казанлъшкия театър и на 28 февруари в Сити Арт Център, в София.

„Провокиран бях да поставям постановки, защото за мен, работата по текст е творчески процес и тя е съвместна заедно с режисьора. Необходимо е партньорство и тъй като преди това като актьор се напатих, реших аз да поема режисурата. Комуникацията е важна с всичко около теб – сценограф, режисьор и др. Аз не съм режисьор, а се опитвам да разказвам някакви истории с хора, с които творим заедно“, разкрива мотивите си да влезе в ролята на режисьор.

Стойо Мирков и Петър Калчев за ролите си в хитовите сериали по NOVA

За авторският моноспектакъл, не слизащ от сцена цели 10 години 

Тази година се отбелязва десетилетие откакто моноспектакълът „Живак“ се играе на сцена. Актьорът е съвсем млад, едва на 26 години, когато се включва в авторския моноспектакъл. Завършвайки Театралната академия НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ като дипломна работа по сценична реч, той поставя материал на врачански диалект, тъй като е от този край. Провокацията и пърформансът са успешни, но за изграждането на цялостния спектакъл, от значение е включването на режисьора Димитър Стефанов. Двамата творци събират и пренаписват текстовете, след което ги обединяват в пиесата „Живак“. За всичките си 11 роли, които изпълнява в моноспектакъла, Димитър Живков е оценен с наградата „Аскер“.

Яна Огнянова: Работата в „All Inclusive“ е истинско удоволствие

За работата си като асистент по сценична реч

„Най-голямата трудност, която срещам, е да ги мотивирам тези хора да повярват, че има смисъл да дават най-доброто от себе си. Днес са времена, в които всичко лесно се заменя и това рефлектира върху мотивацията на студентите. Може би защото все още нямат публични изяви, не могат да разберат сладостта от това да си постигнал сам нещо хубаво. Нещо, което си развивал, вложил си душа и сърце, да бъде оценено и да го защитиш във времето“, коментира комуникацията с по-младото поколение в Театралната академия.

Ненчо Балабанов: Христо Чобанов от All Inclusive е най-добрата ми роля

За участието си в комедийния сериал „All Inclusive“

„Беше истинско удоволствие работата ми в „All Inclusive“, особено във времето, в което живеем при всичките ограничения, проблеми и трудности. За мен най-ценното е срещата ми с всички тези талантливи и приятни артисти, участващи в сериала. Атмосферата беше приятелска и лека за работа. Много се забавлявахме и беше едно приятно приключение“, разказва актьорът.

Повече забавни истории от участието в театъра и сериала на Димитър Живков, гледайте във видеото на „На кафе“.

Следете всичко за „All Inclusive“ във Facebook страницата и на Instagram профила на сериала. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.