Актьорите отбелязват празника на българското кино, правят равносметка на старата година и разкриват очакванията си за новата в „На кафе“

За мен беше динамична и прекалено интересна старата година“, признава Стойо, популярен от ролята си на Калин в хитовия сериал „Братя“. За Петър Калчев годината също е била успешна, тъй като актьорът успя през лятото да влезе в две роли, в две различни телевизионни поредици. Петър се превъплъти в Парушев от комедийната поредица, излъчвана в ефира на NOVA „All Inclusive“ и инспектор Николов от драматичното заглавие „Пътят на честта“. „Този сезон в „Пътят на честта“ моето участие беше по-малко, но в края на сезона започнах да се появявам по-често на екран. Затова и графикът ми стана по-натоварен. Но не се оплаквам от работа.“

Яна Огнянова: Работата в „All Inclusive“ е истинско удоволствие

За славата след участието в хитовите сериали

„Все още ми е притеснително и съм в процес на свикване. Питат ме разни неща свързани със сериала, но ми трябва време да го приема“, разкрива неудобството от популярността, която придоби след сериала Стойо.

„На мен ми е по-леко, защото се шегуват непрекъснато с Парушев, но има и фенове на полицай Николов, въпреки че ролята ми в „Пътят на честта“ е по-малка. Понякога изпадам в шизофрения, но това са нормални актьорски състояния“, допълва Петър. „От юни месец играя в трупата на Сатиричния театър и през ноември имахме премиера на пиесата „Всички обичат Гари“. Калин Сърменов е в главната роля. Стана хубаво и забавно представление. Участват още Силвия Лулчева, Александра Сърчаджиева и още куп талантливи колеги. Преди дни го играхме и залата беше пълна. Хората ходят на театър, въпреки цялата епидемична обстановка. Ще се излагам и в „Черешката на тортата“. У дома основно аз готвя и ми се получават нещата, но общо взето аз готвя традиционни български ястия. Не съм експериментатор, но в „Черешката“ се постарах пред гостите, за да направя впечатление и да не се излагам.“

Тигран Торосян или кой е Марин от сериала „Братя“?

Една история за кафе и … още нещо

„С Петър сме приятели още от НАТФИЗ и след това работихме заедно в театъра „Зад Канала“. Заедно участвахме в едно представление „Хубавата Клара“ и главната героиня, в ролята бе Ирини Жамбонас, ни отравяше всички с кафе. Героят на Петър беше единственият, който не пиеше кафе и се налагаше да го убие с чай“, разказва интересни съвместни театрални проекти Стойо. Пиесата е от Фасбиндер, с режисьор Пламен Марков.

За очакванията през предстоящата 2022 година

„Не правя планове. Сглобил съм някаква посока, но е смело да го нарека план“, коментира Стойо.

„В днешно време и аз не смея да правя дългосрочни планове. Мога да кажа, че през февруари започвам нов проект в Сатиричния театър. Ще репетираме със Силвия Лулчева и режисьор Лиза Шопова и се надявам да стане добро представление“, разкрива какво предстои в близките месеци Петър Калчев.

Още за ролите на Стойо Мирков и Петър Калчев на театралната сцена и много любопитни истории от живота им, гледайте във видеото на „На кафе“.

Последвайте Instagram профила и Facebook страницата на „Братя“. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.

Следете всичко за „All Inclusive“ във Facebook страницата и на Instagram профила на сериала. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.