RockSchool обяви началото на кандидатстването за участие във 2-то издание на Музикален Акселератор - програма за развитие на талантливи български музиканти

RockSchool обяви началото на кандидатстването за участие във второто издание на Музикален Акселератор - програма за развитие на талантливи български музиканти.

Чрез конкурс ще бъдат селектирани 6 музикални изпълнители, които безплатно да запишат и продуцират своя авторска песен. Към нея ще бъде заснет студиен видеоклип, който ще бъде свободно достъпен онлайн. Участниците ще преминат през еднодневен обучителен семинар с професионалисти от музикалната индустрия, с цел придобиване на нови знания и умения.

За първото издание на Музикален Акселератор през 2021 кандидатстваха над 80 банди и изпълнители, като за участие бяха избрани само 12. В рамките на програмата те създадоха и промотираха свои авторски песни, които достигнаха до онлайн аудитория от над 50 000 човека. Всички видео клипове можете да видите тук.

RockSchool отправя покана към всички музикални изпълнители и групи, които създават авторска музика да кандидатстват за Музикален Акселератор 2022. Няма възрастови, полови, географски или жанрови ограничения за участие. Важна е единствено тяхната силна мотивация да се развиват професионално и да имат демо на нова песен, с която да работят по време на програмата.

Кандидатстването за Музикален Акселератор 2022 е отворено до 30 Април 2022 в официалния сайт на програмата: https://urbanhouse.bg/bg/mama-project. Избраните участници ще бъдат обявени в началото на месец май, а готовите песни ще бъдат официално представени през месец декември тази година.

Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община – Столична програма „Култура"

Относно RockSchool

RockSchool е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти. Ние развиваме музикалното образование и култура в България и предоставяме иновативни възможности за развитие за всички, които искат да израснат в сферата на музиката. Музикалната академия бяха отличени и спечелиха голямата награда в петото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с Фондация Reach for Change България.