Гледайте емблематичното предаване всеки вторник и четвъртък от 20.20 ч.

Водещата гостува в студиото на „Твоят ден“, за да разкаже повече за това какво да очакват зрителите на предаването.

„Всички помнят „Челюсти“, което ме умилява, защото ние го създадохме в Дарик преди много много години. Имаше един период от 10 години, в които аз всеки ден правех „Челюсти“. Включително година и половина по NOVA. Работех с чудесен екип – Мария Йотова и Светослав Иванов. Бяхме едно семейство. Свършва „Челюсти“ в конкретния ден и започваме да готвим следващото предаване. Помня, че пишехме на тефтери темата на съответния ден, гостите, как е минало предаването, доволни ли сме от този събеседник и бихме ли искали да ни гостува отново. Пазя своя го у дома и в него имам огромен телефонен указател. Пазя и всички есета, с които съм откривала предаването. Наистина много романтичен период от професионалната ми реализация. Приемам предаването като свое дете. Защото го измислих. Бях предложила на Радосвет Радев, светла му памет, водещ да бъде Мартин Карбовски. Бяхме се събрали програмния екип, за да измислим новата програмна схема на Дарик радио. Той се обърна и каза: „Как така, Диана? Ти си го измислила – ти ще го водиш!“ Чак се просълзих! Чувствах се ужасно неподготвена. Нощи наред не съм спала. Първото предаване изобщо не се получи така, както очаквах. Но с времето се наложи, намерихме си генерален спонсор – един огромен български бранд, и смятам, че хората познават добре предаването“, категорична е Диана Найденова.

Как ще се прероди предаването „Челюсти“ в ефира на NOVA NEWS?

„Не мисля да го „преобличаме“ или пребрандираме. Защото ми се струва, че хората го харесваха и биха го харесали такова, каквото е. Аз съм вече по-зряла, но мисля, че това, което правехме тогава, ще правим и сега с много любов и съзидателно настроение.“

Утвърденият формат ще се излъчва два пъти седмично веднага след централната емисия новини на NOVA NEWS.

„Днешната тема в предаването ще бъде „„За“ и „Против“ президентска република“. Реших да срещна двама експерти, а не политици. Така ще се постарая да бъде до края на предизборната кампания. Защото хората са пренатоварени от политическо говорене на кандидати, опитващи да се вмъкнат през 4-процентната бариера. Ще ми гостуват Слави Василев, политолог и Асен Генов, анализатор – двама души с коренно различни виждания. Ще се опитаме да го реализираме – да търсим истината в разговори, които имат смисъл, в противоположни гледни точки, които ще ориентират зрителите. Мисля, че всеки човек носи своята истина със себе си.”

„Професията ни днес със сигурност не е това, което беше, когато аз прохождах в нея през 2001 г. Иска ми се хората, които избират да бъдат журналисти, да го правят първо с мисълта, че това е изключително отговорна професия. Радвам се на всички, които ме познават по улицата. Които ме спират и ме поздравяват за това, което правя. Но съм се постарала през годините никога да не подвеждам зрителя. Да не вземам страна, само защото така би било изгодно. Бих се срамувала, ако направя такова нещо. А в гилдията ни има такива хора, за съжаление. След появата на дигиталните медии, ние губим силата, която имахме. И трябва да направим всичко възможно, за да си я върнем.“

„През годините, винаги когато сме правили „Челюсти“ след избори, и когато хората са недоволни, никога не съм казвала, че политиците са виновни. Ние сме виновни! Защото допускаме да ни управляват хора, които на следващия ден не харесваме. А в крайна сметка ние сме избрали. Допускаме политическо говорене, което е априори фалшиво. Трябва да спираме тези неща. Както хората по площадите или на партийни сбирки, така и нашата отговорност е още по-сериозна...“, категорична е Диана Найденова.

Не пропускайте "Челюсти" с Диана Найденова всеки вторник и четвъртък след централната емисията новини по NOVA NEWS.