Гледайте фентъзи-екшъна тази събота от 22.00 ч. по NOVA

Човекът–паяк се завръщат с редица нови приключения тази събота от 22.00 ч. по NOVA с "Невероятният Спайдърмен". Андрю Гарфийлд и Ема Стоун са главните герои във вълнуващото продължение в една от най-популярните комиксови истории. Сред останалите известни имена в лентата е актрисата-икона на американското кино Сали Фийлд и носителя на "Оскар" Джейми Фокс, който убедително изиграва образа на най-непредсказуемия и опасен враг на Питър - Електро (Макс Дилън). А режисьор е Марк Уеб, познат и от работата си върху номинирания за Златен глобус филм "500 дни назад и напред".

Гимназистът Питър Паркър (в ролята отново се въплъщава Андрю Гарфийлд) е аутсайдер не само в училището си, но и в живота. Изоставен от родителите си без обяснение, Питър е отгледан от своя чичо Бенджамин Паркър и неговата съпруга Мей Паркър. Както повечето младежи на неговата възраст, Питър се опитва да открие своята истинска същност и да намери правилния път в живота. Спътник в ежедневието му е неговата приятелка и първа ученическа любов Гуен Стейси (Ема Стоун), която е винаги до него, независимо от обстоятелствата и проблемите, пред които той бива изправен.

Но той вече е свикнал с новото си амплоа и е превъзмогнал вътрешната си борба, която го разтърсваше в предишния филм. Даже вече изпитва удоволствие да лети между небостъргачите и да прекарва повече време с любимата си Гуен.

Но всичко в живота на Питър се променя, когато той случайно открива мистериозно куфарче, което е принадлежало на неговия баща. Твърдо решен да разкрие тайните на семейството си, младия мъж се впуска в търсене на повече информация от всеки, който е познавал родителите му. Не след дълго, следите го насочва към компанията “Оскорп” в която работи един от най-добрите приятели на баща му – доктор Кърт Конърс. Но срещата на Питър с Конърс се оказва съдбовна и слага началото на верига от събития в които биват замесени не само техните тайни самоличности Спайдърмен и Гущерът, но и всички хора които те обичат.

Ще успее ли Спайдърмен да се пребори със злодеите и да предотврати гибелта на Ню Йорк? Не пропускайте развръзката в „Невероятният Спайдърмен“ тази събота от 22.00 ч. по NOVA.