Изпълнителят разказва какво да очакват феновете му от предстоящия концерт на 13 октомври в Зала 1 на НДК

На 13 октомври Станислав Сланев-Стенли ще зарадва почитателите си със специален концертен вариант на най-големите си хитове и в студиото на „Здравей, България“ изпълнителят разказва повече за първите си стъпки в музиката и влиянията, които оформят неповторимия му отличаващ го стил на пеене.

„Мениджърът ми Атанас Янкулов се е погрижил за добрата организация и съм спокоен за концерта, който предстои след два дни на 13 октомври от 20 ч. в НДК. Ще пея два часа песни, които са добре познати и слушани през годините. Ще започна от периода с група „Тангра“ и до наши дни. Подготвил съм концертен вариант на песните. Ще присъстват и различни гости. Дъщеря и ще излезе на една от песните „Чужди тела“, също така на сцената ще излязат приятелите ми Любо Киров и Христо Мутафчиев“, споделя в студиото на „Здравей, България“ изпълнителят.

„В седми клас разбрах, че искам да се занимавам с музика. Имах голямо желание и майка ми не ме спря, дори напротив. От една командировка ми донесе електрическа китара като беше отделила две-три заплати за нея. В началото не смеех да я пипна, но това беше старта за мен в музиката още през ученическите години“, разказва за първите си стъпки в музиката Стенли.

„Когато попаднах в група „Тангра“ като певец бях хлапак и имах голямо страхопочитание към останалите в групата. Аз все още бях с дълга коса, докато те вече бяха подстригани. Затова в песента „Бъди какъвто си“ пея „подстригах си косата, без излишен шум“. Годините прекарани с тази група ме възпитаха на друг тип естетика относно музиката. Отличаването ми като певец става през годините на сцена и с желанието да направя собствен стил. Понякога е несъзнателно, но друг път трябва да се трудиш повече. През 80-те години излезе новата вълна в английската музика, например появата на Depeche Mode, които и до днес пълнят стадиони. Това е друг вид естетика в музиката като вкус и изказ на това, което носиш“, признава за влиянията, които го формират като изпълнител на сцената.

NOVA e медиен партньор на юбилейния концерт на Стенли.