Отпадналият участник прави равносметка на участието си в екстремното риалити

Валери Григоров, който е на 23 години, бе сред фаворитите в четвърти сезон на „Игри на волята: България“, но изненадващо за всички напусна предаването след капитански елиминации. Въпреки че водеше през голяма част от битката, участникът се затрудни при нареждането на пъзела. Валери признава, че самият той не е очаквал такова развитие на нещата, и въпреки добрата физическа подготовка, отчита като грешка, че не е наблегнал на решаването на пъзели.

Младият участник тренира спортна гимнастика от 4-годишен в продължение на 6-7 години. След това пробва и тренира различни спортове. „Гимнастиката ми даде страхотен отскок и ми помогна за гъвкавост, сила и адекватност как да държи тялото си във въздуха", каза Валери в ефира на "На кафе".

„Когато казах на майка ми и баща ми, че ще участвам в предаването, майка ми много се зарадва, но баща ми, който гледа по-реално на нещата, сподели какво ме очаква и се оказа прав. Но и двамата ме подкрепиха“, споделя отношението на семейството за участието му в екстремното риалити.

Капитанът Валери напусна “Игри на волята: България” след неочаквана елиминация

„Да, не отидох на Олимпиада, но така си изиграх играта. Думата коалиция за мен е нещо лошо и ме караше де се чувствам зле. Трудно приемах неутралитета и се чувствах зле на номинационните съвети. Не знаех какво се случва и къде се намирам, и това се вижда. Имах нулева стратегия, защото си мислех, че на този етап не ми е необходима и не исках да влизам в коалиции. Според мен стратегия се включва когато си притеснен или нещо те застрашава. Аз нямах притеснението, че съплеменниците ще ме номинират и ще отида на битка. Исках да ме номинират и го подтиквах към това. Чувствах се добре вътре, сякаш съм със семейството ми. Не съм усетил някой като враг, а всички ги чувствах близки, готини и приятели. Затова и не исках да правя схеми срещу някой. Ако имах някой враг сигурно щеше да ми е по-лесно да изиграя играта. Но в случая нямаше такъв човек“, признава Валери, който показа, че не се плаши от битки и състезания.

Чакалов : Изживях мечтата си в „Игри на волята: България“

За преживяванията му на Обиталището и Дивата река

„Не можах да усетя мизерията, глада, комарите на Дивата река, въпреки че първата нощ ми беше много студено, но не съм обективен. Първите два дни и на плажа на Обиталището беше страхотен студ. След като излязох отидох с колелото си до Обиталището. Исках да го видя отново, но тъй като беше влажно, ме нападнаха мухи, които бяха навсякъде по мен. Зачудих се как тези хора и екипа са слизали до този плаж. Изключително стръмен е отвеса на склона. Навесът все още стоеше и дори полежах малко, за да си представя къде и как са се крили тези хора от студа и слънцето и как са оцелявали там“, разказва с респект за впечатленията си от местата, които обитават и затрудняват участниците в риалитито.

За задкулисните игри в екстремното риалити

„Не съм изненадан и предполагах, че тези неща се случват. Нещата ги усещах и отвътре."

„В такава обстановка, в която има двама човека, които могат да се харесат, се случва доста по-лесно и непринудено отколкото в живота. Изолирани сме и сме заедно по 24 часа, затова е нормално“, коментира реакциите на Мирела, която проля много сълзи след като осъзна отстраняването му от играта.

Безстрашните с първа загуба на териториална битка в “Игри на волята: България”

Валери признава, че не е хванал веднага телефона и не му е липсвал. Дори обмисля да го остави за по-дълго време, тъй като са му харесали моменти, в които главата му остава на спокойствие със собствените си мисли. Когато си навън и ти е скучно, първо посягаш към телефона и се разсейваш от маловажни неща.

„Исках да ги изненадам нашите и затова отидох при тях в един ресторант и те много ми се зарадваха. Хапнах доста още в хотела, която ми донесоха хора от екипа. Не бях много изгладнял, но около месец ядох непрекъснато от всичко по много“, разказва за първото нещо, което е направил след като е излязъл от предаването.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на формата.

Екстремното приключение "Игри на волята: България" продължава да търси най-смелите и решителни българи – предизвикай себе си в неподозирани изпитания за ума и тялото и се запиши на кастинг за следващия сезон на www.nova.bg/igri.