Гледайте вълнуващите филми от 3-и до 6-и ноември от 22.00 ч. по KINO NOVA

Четири вълнуващи испански филми ще направят своя дебют в България.

„Смятам, че идеята да работим заедно с NOVA по тази инициатива беше страхотна. Защото предходните две години имаше огромен успех. Забелязвам, че много филми и сериали от испанското кино допадат на българските зрители. Защото може да се усети, че манталитетът и културите на двете държави са доста сходни. А да не забравяме и чувството им за хумор“, споделя Н.Пр.Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания в България.

Зрителите на KINO NOVA ще могат да се насладят на 4 актуални испански продукции, които ще предложат разнообразие от емоции и впечатляващи сюжети.

„Винаги се стараем да подбираме филми от последните години. Такива с награди и номинации. Защото искаме да представим актуалните събития от живота ни. Три от четирите ленти са комедии, които представят различни ситуации и включват елементи от религията и културата на Испания. Показват и корупцията и проблемите с управляващите. Ще представим и една любовна драма, която разказва историята на един мъж, завърнал се в Испания след дълги години работа в Обединеното Кралство. Той тепърва ще трябва да се адаптира към живота си у дома. В този филм могат да се разпознаят много българи, които са се прибрали в родината си, след дълги години в чужбина“, допълва посланикът на Кралство Испания.

Лентите, които ще бъдат представени са:  „В любовен ритъм“, „Такси до Гибралтар“, „Моето скъпо братство“ и „Вълна от престъпления“.

„Българите познават добре испанската история и култура, но с тези филми искаме да наблегнем повече на това, което се случва сега. На събитията, които засягат по-голямата част от населението на планетата. Щастлив съм, че партньорството ни с NOVA по тази инициатива е толкова успешно. Надявам се да продължи и в следващите години. Надявам се и българската публика да се наслади на тези филми“, разказва Н.Пр.Алехандро Поланко.

Филмите ще бъдат излъчени на испански език с български субтитри.

„Смятам, че ще бъде полезно на зрителите да видят филмите на испански. Защото през последните години забелязвам, че все повече българи изучават езика.

Четирите филма ще бъдат излъчени от 3-и до 6-и ноември от 22.00 ч. по KINO NOVA.