„В България открих хора, които са намерили своето място и правят страхотни филми като „В сърцето на машината“ и „С река на сърцето“, признава актьорът

Два дни след като засне последната сцена от сериала „С река на сърцето“ и часове преди да се завърне в родната си Северна Македония, репортерът Асен Манасиев разговаря с македонския актьор Игор Ангелов, изиграл ролята на Дроба в семейната драма. Приличат ли си или се различават актьорът от образа си в семейната драма, излъчвана в ефира на NOVA и защо връзката му с България е толкова силна, Игор ще разкрие в интервюто си за „Събуди се“.

За актьора приключва едно предизвикателство, но започва следващото. През последните седем месеца Видин и България се превърнаха в негов втори дом.

„Когато нещо приключва, винаги има носталгия и смесени чувства. Разделяме се с тези прекрасни хора от филма, които работиха с цялото си сърце. Като всяка раздяла и тази е малко тъжна, но покрай сериала завързах страхотни приятелства с прекрасни хора, които са невероятни професионалисти. Щастлив съм, че бях част от тази приказка, която наричаме С река на сърцето“. Прекрасни са ми спомените от Видин. За първи път бях в този край на България. Това е един малък град край голямата река. Днес като се събудих преди да тръгна към София, погледнах през прозореца на хотела гледката и искрено не бих могъл да опиша това, което видях“, разказва актьорът.

Талантливият артист успя само за няколко епизода да ни накара силно да мразим героя му в сериала Дроба, но самият Игор е негова пълна противоположност.

Луиза Григорова-Макариев: Предизвикателство бе да изградя връзката майка-син в „С река на сърцето“

„Винаги когато играя дадена роля се опитвам да открия нещо в себе си, което е близо до героя ми. Ние актьорите сме суетни и обременени. Искаме да изглеждаме добре, очакваме публиката да ни аплодира и това ни разглезва до определена степен. Истината е, че сме такива каквото сме. Хубавото е, когато играеш такъв персонаж, да бръкнеш дълбоко в главата си и да откриеш нещо, което не познаваш. Това се случи и при мен. Дроба ми показа някои неща за самия мен, които не подозирах. Когато се гледам на екран или телевизия, не се възхищавам на саба си. По природа съм такъв човек, че много рядко харесвам нещо, което съм изиграл. Нямам рецепта за това, как се изпълнява перфектната роля. Моят принцип е интуицията. Хората, които ме познават, знаят, че съм от актьорите, които обичат да анализират ролята си. Разделям я на малки части, парченца и накрая ги събирам в едно. Това обичам в тази професия“, признава Игор.

В очакване на големия финал със саундтрака на сериалa „С река на сърцето“

Пълната му отдаденост към всеки персонаж му донася ролята и в „ В сърцето на машина“. Това е лентата, българско предложение за най-добър чуждоезичен филм за наградите „Оскар“ през 2023 г. С този филм започва и силната му връзка с България.

„В момента, в който прочетох сценария си казах: „Това е“. Самата драматургия разкрива, че ще има страхотен филм. Дойдох в София, направихме четения, репетиции, което рядко ми се случва, когато снимам филм. Мартин Макариев събра целия екип и 10 дни подготвяхме предварително сценария, като при театрална пиеса. Така започна всичко. След „В сърцето на машината“ направихме „С река на сърцето“ и ще има следващ филм, който ще е свързан отново със сърцето“, коментира актьорът.

„Всичко, което чувам за „В сърцето на машината“ е положително. Хората споделят, че сме направили страхотен филм. Няма по-добър комплимент за актьора, от това да те спре човек на улицата и да те поздрави за ролята ти в киното или театъра. Това е нещо, което търся повече от 20 години в Македония. Тук в България открих хора, които са намерили своето място и правят такива страхотни филми“, разкрива емоциите си Ангелов.

Призраци от миналото и ескалиране на емоциите на финала в „С река на сърцето“

Любовта на актьора към изкуството се ражда още в гимназията. Веднага след дипломирането си започва работа в малък провинциален театър в Северна Македония.

„Честно казано, театърът е №1 за мен. Опитвал съм се да казвам, че киното ми е любимо, но ако трябва да съм искрен, дълбоко в мен, това е което ме прави такъв, какъвто съм. Това е любовта и връзката ми с театъра. Тази връзка за мен е неразрушима. Начинът ми на живот е тясно свързан с тази моя първа любов към изкуството като цяло. Светоусещането ми е тясно свързано с театъра. Исках да съм актьор, именно, за да съм в театъра. Със съпругата ми сме 30 години заедно и тя знае първите ми стъпки. Когато човек усеща нещо, разумът не играе роля и няма логика. Има само чиста любов и човекът до теб или го разбира, или не. За мое щастие, съпругата ми ме подкрепи. Имам двама сина, които израснаха в тази артистична атмосфера. Бракът и животът са като едно бурно море и през цялото време трябва да балансираш, за да не обърнеш лодката в него. Трябва да се пуснеш по течението на живота.“

„Винаги съм бил оптимист и мисля, че на финала лошото няма да успее. Трябва да се стремим да сме добри хора, по-толерантни. Трябва да се обичаме, да се гледаме в очите, да се смеем и да търсим доброто. Сега вече се радвам на малките неща в живота. Например когато цялото семейство седнем на масата и аз сготвя. Обичам когато сме в планината или когато тичам на маратон. Много обичам да бягам. Трябва да събираме малките парченца от всекидневието ни, да ги живеем тези моменти и да извличаме всичко от тях.“

Следете всичко за новия сериал на NOVA „С река на сърцето“ на Facebook страницата и Instagram профила на продукцията.