Юбилейният концерт щe бъде под съпровода на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Левон Манукян и Детския радиохор на БНР с диригент Венеция Караманова

Предишната кампания на „Българската Коледа“ събра дарения на обща стойност над 3 милиона лева. През 2022 г. бяха подпомогнати общо 517 деца за сумата от 991 122 лв. И още през изминалата година „Българската Коледа“ подкрепи 22 лечебни заведения в цяла България като им дари медицинска апаратура малко над 1 милион и 700 хиляди лева. Какви са заявките за 20-тото юбилейно издание на благотворителния спектакъл тази година? Включваме Ники Дойнов от Народния театър „Иван Вазов“, който разговаря с водещите на специалното 20-то издание на „Българската Коледа“ Христина Апостолова и Орлин Павлов.

“Българската Коледа“ на 25 декември от 20:00 ч. по NOVA

„Въпреки всичко, през което минахме всички заедно, мисля, че дълбоко в себе си българинът е много състрадателен и винаги обича да помага. Това е като една добра лавина, която ни затрупва всяка година“, споделя Орлин Павлов.

„Има нещо много важно – единственото, което си заслужава на всяка цена, са нашите деца“, допълва Христина Апостолова.

Всяка година, за да не се разпиляват средствата, има една основна цел на кампанията.

„Тази година кампанията ще помогне на деца с редки генетични заболявания“, пояснява Христина Апостолова.

Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в „Пирогов“ с нова и модерна апаратура

„Няма човек, който да не отвори сърцето си в такъв момент. И то на Коледа!“, категоричен е Орлин Палов.

„Симфоничният оркестър на БНР ще бъде с нас през цялата вечер. Ще чуете някои от най-великите песни на България, изпяти от някои от най-великите изпълнители и артисти на страната. Ще има много материали и впечатляващи истории на деца на „Българската Коледа“, разказва Христина Апостолова.

„Крис се ражда с диагноза „чупливи кости“, за да не използваме медицинската терминология. Но вместо да се депресира и да се поддаде на отчаянието, Крис се бори и е едно истинско вдъхновение“, разказват водещите.

„Българската Коледа“: Болницата в Монтана получи животоспасяваща апаратура за деца

„Подкрепете „Българската Коледа“. Това може да се случи по всякакъв начин. Една целувка, една добра дума също стигат. Подкрепете каузата, защото в  нас винаги има „добро“, дори и в най-трудните моменти. Не живеем в лесни времена. Българинът има тази способност да дава и да помага и сме сигурни, че вие ще го направите!  Весела Коледа на всички!“, апелираха водещите.

Още информация за „Българската Коледа“, както и начини за дарение, може да откриете в страницата на благотворителната инициатива: https://www.bgkoleda.bg/