Благотворителният мини сезон ще се излъчва на 12, 13 и 14 февруари от 20:00 часа

Как музиката може да лекува и защо приеха да участват в новия благотворителен сезон на хитовото шоу „Като две капки вода“?

„Артистите винаги сме били хора с големи души. Не познавам някой, който би отказал да участва в подобна благотворителна инициатива. Смятам, че децата действително са най-голямото богатство, те са нашето бъдеще и инвестицията в тях – с време, внимание и подкрепа са най-хубавото нещо, което можем да направим“, разказва Виктория Терзийска.

Различното в новия сезон е това, че с участниците на сцената ще излязат едни страхотни и талантливи деца, които ще допълват техните образи.

NOVA с благотворителен мини сезон на „Като две капки вода“ за каузa на УНИЦЕФ България

„Ние отново ще имитираме известни звезди – и световни, и български. Но този път ще излизаме на сцената с партньори. Моят партньор се казва Алина, а този на Маги е Боги. Всеки мъж ще излиза на сцената с момче, а всяка дама – с момиче. Избрани са много готини деца, които са изключително талантливи. Този сезон, въпреки че ще продължи само три вечери, ще внесе много настроение и оживление и сред самите деца, които ще го гледат“, допълва Виктория Терзийска.

Трите концерта ще бъдат на съвсем различни теми. Може би най-наболелите сред българското общество, които пряко засягат децата. УНИЦЕФ събира средства със sms-и за каузата, децата наистина да се почувстват по-добре.

„Всеки концерт е на различна тема. Първият е в подкрепа на всички деца, които са жертва на психическо и физическо насилие. Втората тема „Глас за всяко дете“ е посветена на децата, които не могат да комуникират и да говорят“, разказва Маги Джанаварова.

„Третата тема е свързана с ранната интервенция на родителите и обществото, на лекарите и учителите затова да се грижат не само за физическото здраве на децата, но и за социалната им подготовка и умственото им развитие“, пояснява Виктория Терзийска.

„Майка ми е детски учител и всяка година се сблъсква с все повече деца с проблеми. За съжаление обаче е изключително трудно да кажеш на един родител, че има нещо, което не е напълно наред с твоето дете и то има нужда от помощ. Колкото повече се обърне внимание на тази тема в ранна детска възраст, толкова по-добре“, категорична е Маги Джанаварова.

„Като две капки вода“ с цели два сезона тази пролет по NOVA

„Важно е да кажем, че УНИЦЕФ вече има създадени три детски центъра, които се наричат „Зона за закрила“ – в Монтана, Враца и София. УНИЦЕФ ще подкрепи много деца чрез тези три каузи. С първия концерт директна подкрепа ще получат 300 деца и 250 родители в  трите детски центъра „Зона ЗаКрила“ и ще работи по превенция на насилието с още 1800 деца в България.

С втория концерт „Глас за всяко дете“ УНИЦЕФ ще подкрепи директно още 500 деца в България, като им осигури и лични средства за комуникация, ще бъдат обучени още 1,500 учители, специалисти и родители от цялата страна да ползват средствата за допълнителна алтернативна комуникация като безплатното приложение C-board. То помага на децата, които не могат да говорят, в комуникацията им с останалия свят“, разказват певиците.

„Моята прекрасна партньорка Боги е толкова уверена. Аз съм по-притеснена какво ще се случи от нея. Много е вдъхновяваща работата ми с нея и с целия екип. Децата със сигурност учат по-бързо от нас. Наскоро репетирахме хореография и се убедих в това“, споделя Маги Джанаварова.

„Двама души ще имитираме едновременно един и същи изпълнител, което е много по-трудна задача. Защото трябва да разчиташ на своя партньор и двамата като едно „Кубче на Рубик“ да кликнете и да направите един образ. Надявам се хората да гледат със снизходителност на представянето на дуетите, защото е необходима много работа, за да има перфектен синхрон“, разкрива Виктория Терзийска.