Повелителят-продуцент на „Като две капки вода“ споделя повече за сблъсъка на сезона, за рекордните резултати на хитовото шоу и за семейството, което е над всичко

Продуцентът на любимото хитово шоу за имитации Магърдич Халваджиян е гост в студиото на „На фокус с Лора Крумова“, където разкрива детайли зад кулисите на „Като две капки вода“.

„Ние сме в шоубизнеса и ако няма такива неща, няма как да сме в ефир с „Като две капки вода“ цели 11 години. Трябва винаги да се провокира зрителя и да има интересни неща. Аз и екипът сме много добри в това“, коментира сблъсъка на сезона – словесните престрелки между водещия Димитър Рачков и Веселин Маринов, член на журито.

„Всичко в живота е надграждане. Когато ти си била на 10 години, не си знаела това, което знаеш сега. Развивала си се и си надграждала. Не правим същото. Виждаме как функционира шоуто, какво работи и какво му липсва. Отваряме границите постепенно, докато всички табута паднат. Усетихме нещата още в първи сезон. Първата година Зуека и Рачков ги държах много натиснати, защото вярвах, че най-важни са изпълненията на участниците. На първо място бяха участниците, на второ - журито и чак на трето – водещите. Това не хареса на Зуека и Рачков и те направиха всичко възможно да ми докажат обратното. Това, че им дадох свобода, сработи много. Още на четвърто-пето предаване виждахме как реагира публиката в залата, когато Димитър започваше с неговите коментари, а също така да се заяжда с мен. Аз съм в шоу бизнеса и не се сърдя. Публиката много обича когато някои хейти шефа си. Това е много любимо на българина и Митко го е хванал. Номерът му минава вече 11 години. 80% или даже 90% от нещата, които Митко говори за мен, не са верни. Нямат нищо общо с истината. Аз винаги съм на Малдивите, не работя нищо, само си вея косата и не плащам на никого заплати“ обяснява рекордните резултати на сезон „Неделя“ на хитовото шоу за имитации.

Ралица и Димо: Дължим победата си в „Като две капки вода“ изцяло на Фамилия Тоника и на песента им

Маги Халваджиян признава, че скечовете с фокусите не са негова идея, а на главния сценарист на предаването Иван Ангелов. Заедно с режисьора Кико са решили да направят кратка пауза и въздух. Нещо, което да е типично в стила на водещите. Тези глупави фокуси са поднесени толкова забавно, че публиката се забавлява искрено.

„След 11 години в ефир вече на никой не му прави впечатление колко добри са костюмите, грима, сценографията, дори и на журито. Затова трябва да даваме някаква добавена стойност на шоуто и да правим нещо различно всяка следваща година. Но не можем да избягаме от формата“, споделя продуцентът.

Димо и Ралица грабнаха победата в нощта на българските дуети

„Преди няколко сезона направихме два концерта в НДК и продадохме 10 000 билета. Хората бяха един върху друг. Не искаме да продаваме билети, защото не е това смисълът на това шоу. Ние правим телевизионно шоу, а не такова със страшно много публика. В залата сега има 500 човека и тя е с покани. Когато си купил билет, си мислиш, че всичко ти е позволено, защото си дал 20 лв. Сега публиката е гост в шоуто. Получила е покана и трябва да се съобразява с това, че снимаме шоу. Трябва да играе по правилата на телевизионното шоу. В моите предавания държа всичко да е под контрол. Разбирам, че хората искат да дойдат и да гледат на живо, но това е телевизионно шоу. За мен е важно вечер пред екраните да седнат 2 милиона души, а не три хиляди в залата. Това е друг тип шоу, което се снима по различен начин. Артистите не се чувстват добре в толкова големи пространства“, разяснява защо не е съгласен да продава билети за „Като две капки вода“ и предпочита да кани гостите и публиката си с покани, които са по-скъпи от злато.

„Бебо няма едно качество, което имам аз. Аз съм доста агресивен когато правя нещата и при мен всичко трябва да се случи. Винаги съм бил такъв и за мен няма невъзможни неща. Обичам да нося отговорност. Хората ги е страх да поемат отговорност и затова не им се получават нещата. Аз знам, че ще се справя. Носенето на отговорност си го нося в кръвта и ми харесва. Това обаче на много от хората им тежи. Бебо е страшно креативен. Прави гениални снимки и майка му сто пъти му е казвала да направи изложба. Но няма амбицията да се представи и е скромен в работата си. Докато аз имам хъса и желанието. Ако съм направил нещо, ще разкажа на целия свят. Но аз произвеждам продукт, който трябва да продам. Добър продавач съм. Докато Бебо не се появява по телевизията и рядко дава интервюта. Той не се пали по политика, но е силно социално ангажиран. Аз, след като станах на 50 години, спрях да се интересувам глупостите, които правят политиците ни. Битки, които не зависят от мен, аз не ги подхващам. Казвам му, че трябва да мине по пътя си. Ще бъда излъган, ще се разочарова, но човек се учи когато мине по пътя“, прави сравнение между себе си и сина си Магърдич.

Димитър Ковачев-Фънки: В „Като две капки вода“ давам мнението си на базата на това, което чувам

 „Загубих интерес към това, което се случва в България преди няколко години. Не съм разочарован от политиците, защото те са производно на това, какви сме ние. Разочаровах се от хората, защото виждам как една държава отива на кино пред очите ни и хората не правят нищо. Имам чувството, че българинът не се сърди на политиците, че крадат и не правят нищо за него, а иска да е на тяхно място. Той иска да е от тарикатите и това е нашата болест. Възхищаваме се на тарикатите и на дребните хитреци, като Хитър Петър“, споделя мислите си за състоянието на държавата днес Маги Халваджиян.

„Кремена е царица на баланса. Нося и цветя от много години на имения ден, на рождения ден или на годишнини задължително. Тя е един от малкото хора в живота ми, който когато говори си отварям ухото, за да я чуя. Нейното мнение винаги ме провокира. Знам, че тя няма да ми спести нищо. През последните двайсет години хората ми спестяват доста неща и сервилничат. Когато се запознахме тя беше на 19 години, а аз бях на 21. Пораснахме заедно, минахме през всичко заедно. Пиехме едно кафе, тъй като нямахме пари за две кафета. Имахме романтични, но тежки първи години, но сме минали през всичко. Затова слушам, защото тя знае как мисля и кога изневерявам на себе си. Понякога се дразня, защото ми казва нещо, което аз самия знам. В живота няма случайни неща. Предполагам, че и аз съм такъв за нея. За да си с някого 35 години, трябва да сте се научили да взаимодействате заедно, да се разбирате, уважавате добрите и лошите си страни. Помагаме си в работата. Кремена е правила чудеса с костюми и ни е спасявала особено в „Маскирания певец“, разказва повече за Кремена Халваджиян, жената, която е неотлъчно до него през годините.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.