Музикантът разказва за удоволствието да е жури в шоуто и за голямата си любов-музиката

Димитър Ковачев-Фънки, който от 8 сезона е жури в най-гледаното предаване за имитации „Като две капки вода“ в ефира на NOVA , често е определян за злото куче в състава, но всъщност е мил, културен и възпитан артист, който се стреми да казва истината. Той е гост на Лора Крумова в студиото на „На фокус“, където разкрива мотивацията си през годините и за голямата си любов – музиката. Според него рокаджиите Владо Михайлов и Тома са уникални музиканти, много артистични и талантливи изпълнители. Фънки разказва, че е състудент с Веселин Маринов, а майка му е голям фен и не пропуска концерт на обичания български изпълнител.

„Помня Веско Маринов от Консерваторията, а след това той беше заедно с „Импулс“ и пееше страхотно песни на „White Snake“. Бяха една плеяда доста силни певци и сериозни гласове в естрадния жанр“, споделя спомените си за колегата си от Консерваторията Фънки.

Тома и Анелия в „Като две капки вода“ – Когато рокът срещне поп-фолка

За годините, прекарани като санитар и защо и как е избягал от медицината?

„Това беше преди доста години, преди да кандидатствам. Бях облечен в бяло и работех в Инфекциозна болница. Готвех се за Консерваторията и свирех по 8 часа на ден, като луд. Когато бях дежурен ме пускаха да свиря в лекарския кабинет с електрическия бас, за да не вдигам шум. В един слънчев следобед бях пред лабораториите и влезе група цигани, които се обърнаха към мек като доктор. Отидох да работя там, защото ми трябваха 8 месеца трудов стаж, за да имам право да кандидатствам. Бяхме двама санитари мъже, аз и бай Коста“, разказва за опита си като санитар, музикантът, който произлиза от лекарска фамилия – с майка медицинска сестра и баща рентгенолог.

Артистичният музикант коментира, че това, което го мотивира е музиката и за нея дава всичко от себе си.

„Няма музикант в семейството ми. Свирех по 8 часа на ден и затова и влязох първи в Консерваторията. Държах да се подготвя както трябва“, разкрива мотивацията си музикантът.

Владо Михайлов: В „Като две капки вода“ има много хора, които са ми близки на сърцето

За трансформацията му през годините. По-мил и търпим ли е станал Фънки в коментарите си към изпълнителите?

„Не трябва да смесваме нещата. Това, което се случва сега не е чалга. Чалга беше „Радка – пиратка“ и подобни изпълнения, докато тук говорим за поп-фолк. Това са хора, които си извоюваха мястото под слънцето. Между тях има страхотни музиканти. Когато се сприятелих с моя приятел Коцето, той ми пусна да чуя някои неща – негови и на други изпълнители. Човек като се заслуша професионално, си дава сметка, че не можеш да отричаш всичко. Има невероятно сложни изпълнения, които се чудя как го правят. Не става дума за омекване, а за един вид по-професионален поглед и разбиране към този вид музика“, признава настъпилата промяна в поведението си артистът-жури в "Като две капки вода".

„За да бъде истински интересно и да бъде близо до сърцето в този сезон на „Като две капки вода“ няма граница за хумора. Ако започнеш да си политкоректен става абсолютна скука. Винаги много се забавлявам. На базата на това, което чувам и давам своето откровено мнение. Това е истината, която мисля аз самият. Аз отивам подготвен за всяко едно предаване. Слушам внимателно песните, наблюдавам и актьорското майсторство, за да имам обосновано мнение.“

„След COVID пандемията завъртаме колелото полека-лека в концертния бизнес. На 17 май предстои да направим концерт на BOND в Joy Station и се надявам да направим едно добро парти. На 3 юни предстои страхотно шоу в НДК – АББА. Проектът е много интересен, защото е лично одобрен от групата, а участват и оригинални музиканти свирели с АББА. На 23 юни предстои концерт на Zucchero, който е феноменален сладур. На 24 юни очаквайте Глен Хюз на стадион „Юнак“, разкрива предстоящите си организирани музикални проекти Фънки.

„Тази вечер ще е много интересно. Отново ще прегледам всичко и ми е интересно кой какво ще прави, защото аз не знам подробности. Не знам кой изпълнител кой ще в дуетите.“

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.