Тя е от гръцки произход, не обича славата и рядко дава интервюта

На 16 години става звезда с филма на Николай Волев „Маргарит и Маргарита“, а последните 30 години е изграждала всяка своя роля с прецизността на хирург. Сега тя е Марта в сериала на NOVA „Алея на славата“. Ирини Жамбонас, неповторима като името си, застана тази сутрин пред Мариян Станков – Мон Дьо. А резултатът – една фантастично талантлива актриса и жена с характер, която не се крие зад завесата на кариерата си, за да каже нещата с истинските им имена.

Шеф Лагадинов отново на прицел в „Алея на славата“

„Аз съм дете на най-добрите хора. Те са ми дар от Бога. Била съм възпитавана с любов, а не с осъждане. А свободата е на първо място. За всеки един член от семейството. Баща ми беше най-интересният човек в нашата фамилия. Той беше изключително артистична личност. Винаги е бил душата на компанията, голям подигравчия, особено към нас със сестра ми. Изключително добър, светъл, сърдечен. Винаги имаше намигване в ситуацията при него. Нося неговата дивотия в себе си“, разказва актрисата и признава, че като малка е лъгала и много си е измисляла разни неща, за което единствено е била наказвана.

„Завършила съм Вечерно училище. По това време се снимаше „Маргарит и Маргарита“. Имаше предложение да повторя 10 клас, но нещата се промениха, след като разбрах, че по този начин няма да ми се даде възможност да имам по-добри оценки заради намалено поведение. Но аз не се намирам за чешит. Мисленето, характерът и поведението ми създават трудности на хората са с мен и ме обичат. Но те твърдят, че имам мек и топъл характер. Много хора, които за първи път са работили с мен, са се кръстили, че ще работят с мен. Но това се случва само с тези, които нямат болно его“, споделя Ирини Жамбонас и разкрива, че не е понесла добре славата като дете. „Казах си, че ако някога избера тази професия, ще бягам от популярността и от това да те разпознават на улицата. Това не ми харесваше. Затвори ме и ме накара да се почувствам несвободна. Във филма „Маргарит и Маргарита“ сцената със изнасилването беше трудна за мен, но се справих. Направихме я с един дубъл. Когато свършиха снимките, потърсих един мой близък приятел от училище. Отидох при него и му казах, че имам нужда само от спокойствие. Легнах и спах около три часа. Такива сцени, без значение дали си опитен или неопитен актьор, те са проблемни. А пък за 16-годишно момиче, със сигурност“, категорична е тя.

Еми отново застава на пътя на Никола и Калина в „Алея на славата“

За неравенството на жените в киноиндустрията

„Винаги се е упражнявало насилие върху киноактриси и това не е тайна. На мен също са се пробвали да ми предложат работа, ако еди какво си се случи. Първият път шамаросах човека. И то на обществено място“, разкрива Ирини Жамбонас.

За готвенето в живота и в сериала „Алея на славата“

„Когато реша да готвя, умея да го направя добре. Обичам да експериментирам с различни салати. Но в последно време в кухнята предимно е мъжът, с когото живея. Той иска да направи така, че да ми е по-добре на мен. Когато имам възможност и аз готвя, харесвам и готварските предавания. Прилагала съм някои трикове в кухнята, които съм видяла в тях“, разказва актрисата, която се играе ролята на Марта, собственик на ресторант и главен готвач в сериала на NOVA „Алея на славата“.

За най-голямата магия

„Няма по-голяма магия от любовта, тя е най-интересното нещо. Когато я изпитваш, ти светиш. Аз светя и благодаря за това. Мисля, че съм лесна за обичане, както и всеки друг човек е. Аз съм обичаща майка. Имало е периоди, в които съм отглеждала сама сина си. Но той вече е голям. Имала съм големи битки като родител. Но това са най-красивите битки и най-страхотните уроци, които сме си давали и получавали. Синът ми ме подкрепя, но не е силно запален по актьорската професия. Той също е закърмен с личното пространство и свободата. Той ме научи на търпение“, категорична е актрисата.

Повече новини за най-новия български сериал следете на Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Алея на славата“