Тя получи специална грамота за подкрепата, която осигурява на различни каузи в рубриката „Хвърчащите хора“ на предаването „На кафе“ по NOVA

В поредицата „Хвърчащите хора“ Албена Танева разказва вдъхновяващите истории на успешни български предприемачи и визионери. Наградата й бе връчена от нейния колега и приятел Илиян Любомиров.

Албена Танева е дипломиран режисьор, певица и телевизионен водещ, но също така, според оценката на номиниралите я, е и „талантлив разказвач на истории, които променят нагласи – и то с такава лекота, че без да се усети широката публика е пуснала посланията ѝ в ума и душата си”.

В продължение на две години Албена Танева разказва вдъхновяващи истории от ефира на NOVA заедно с колегата си Илиян Любомиров в рубриката “Хвърчащите хора” в предаването “На кафе”.

Освен мечтатели, предприемачи, пазители на традициите и иноватори, сред героите на поредицата са и представители на гражданския сектор (като фондация Emprove) и личности, представящи социални проблеми (като адвокат Диана Даскалова, застъпник за правата на мигрантите в България). Освен от ефира, Албена подкрепя гражданския сектор и като про боно доброволец, подкрепяйки събития с кауза със своя музикален талант.

Създател и продуцент на рубриката „Хвърчащите хора“ е Ралица Манчева. Редактори на първи сезон са Надя Туник, Георги Кольовски, Марга Димитрова, а в последните два сезона – Ваня Иванова.